Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nájezd z ulice přes obrubník?

Od: olaf71* odpovědí: 6 změna:

Je možné si udělat betonový nájezd ze silnice přes obrubník, tak aby mohlo lépe přejet auto a to jen tak? zdá se mi to nebezpečné.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Udělat se dá leccos, ale v každém případě jen se souhlasem správce komunikace. Obraťte se na něj, nebude-li proti, jistě vám i poradí, jak to udělat ve Vašem případě nejlépe.

krkovicka*
hodnocení

0x
Nebezpečné ne,když pojedete na tý koloběžce,to abyste si svého "bambána" nepřiskřípl.
olaf71*
08.09.11 17:33

*palec*

hodnocení

0x

pokud jeden bydlí někde v Horní Dolní a ulice je málo frekventovaná, slepá a vjezd bude na jejím konci, není uklízená zametacím vozem a v zimě pluhovaná autopluhem, tak by ten malý šikmý nájezd nemusel moc vadit...udělaný třeba i načerno...

pokud je to opačně, teda jeden bydlí třeba ve velkém městě a atd. tak by to mohlo vadit nejen mechanizmům, ale třeba i sousedům, kteří do toho nájezdu také mohou narazit a poškodit nápravu, nebo se někdo chce za něco pomstít a udá, atd. domyslet si následky umí každý... tak to by být nemělo, a ani jen tak...

dohodnout se se správcem komunikace na řešení, které bude vyhovovat oběma stranám, nepoškodí komunikaci a podobně...

pokud by to chodník dovolil, teda materiál, ze kterého chodník je zhotovený, na potřebnou šířku vykopat obrubník a dát ho nazpět šikmo, aby se přes něj dalo jezdit... po dohodě se správcem komunikace... do silnice se nezasáhne a šikmých obrubníků je všude jako maku...

kjanik112*
hodnocení

0x

Protože občas vjezdy dělám a obrubníky pokládám, konzultoval jsem to se silničáři. Řekli mi, že potřebují hranu, vysokou aspoň 5 cm, kvůli zametacímu vozu. (dodržuji to a vše je léta v pohodě a bez námitek).

olaf71*

já je dělal občas denně a kilometry chodníků v zámkovce k tomu. asfalt k obrubě se řezal a pak dodělávalo opět asfaltem, ale naprasit tam betonovou hroudu k žulovému obrubníku je tzv. vo držku

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]