Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, měl jsem u vysavače na mokré čištění napojenou gumovou tlakovou hadici na kovový hadicový trn (něco na tento způsob: i.gms.cz/...). Bohužel se mi v poslední době stává, že hadice díky tlaku v ní z trnu sklouzává. Hadice má v místě, kde je napojená na trn, nalisovaný na sobě hliníkový plech, který asi plnil funkci jakési svěrky.
Normálně bych použil k upevnění nějakou sponu, ale zrovna je to v takovém místě, kde se žádná nevleze, protože přes tento spoj přijde ovládací páčka.
Jak se řeší tento spoj, pokud nelze použít ocelovou sponu? Napadl mě lepený spoj, ale nevím, jaké lepidlo se dá použít a také mám strach, aby se náhodou lepidlo nedostalo dovnitř hadice, i když při nasazování hadice na trn tam zřejmě žádné místo nebude, aby lepidlo spojem proteklo.
Díky za každou radu.
doplněno 30.11.12 20:55:Doplňuji fotku napojení hadice. Na konci hadice je nalisovaná objímka.
Vysavač, že by dokázal vytvořit takový tlak, že hadice sklouzne. To se mi nějak nezdá.
Pokud tam původně byl lisovaný spoj, tak zkus ve svém okolí najít firmu, která vyrábí hydraulické hadice. Ti mají lis na zalisování koncovek na hadici. Musíš tam ale vzít hadici a koncovku a domluvit se s nima, jestli něco takového půjde.
Pokud se tam nevejde hadicová spona, tak ještě existují objímky, které pomocí speciálních kleští zdeformuješ.
A nebo po amatérsku to omotáš drátem a zakroutíš.
Sice jsem to neměřil, ale výrobce uvádí max. tlak 9 barů.
Ty objímky, které se deformují, nevíte, jak se jmenují? Případně nějaký odkaz na ty objímky a kleště?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.