Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je možnost se zbavit dědictví mnohem dříve?

Od: mcad* odpovědí: 7 změna:

Chci se zeptat kdo mi poradí,zda-li je možnost, jak se zbavit dědictví buď přepisem na jinou osobu, či odmítnutím dědictví daného RD, aniž by byl zadlužený, z důvodu velmi rušného a každodenně vytíženého a tak i nevhodném prostředí,ve kerém se RD nachází u hlavní silnice, kde projíždí několik tisíc aut denně, a to jsou opravdu špatné podmínky pro žití. Tak přemýšlímjiž nyní,jak se toho RD zbavit již nyní, babička mi kdysi říkávala, že je mnohem lepší žít v klidu a šťastně, než-li každodenně ve stresovém, vytíženém, rušném prostředí a v neštěstí. Prosím poraďte mi. Lze tedy sepsat nějakou dohodu u právíka již nyní, že danou nemovitost za tu cenu neštěstí opravdu nechci a nikdy v životě chtít nebudu? Že ani v takovém prostředí nikdy bydlet nebudu na sto procent? Co se s tím dá dělat? Děkuji Vám mnohokrát. .

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

3x

Při dědickém řízení se lze vzdát dědictví jako celku. Pokud majitel nemovitosti žije, tak s ní může naložit dle libosti - darovat, prodat, zbourat, ...

buss
hodnocení

2x

Není-li nebožtík, není dědictví, dědic. Podle ObčZ ho lze odmítnout., tudíž čekat na exitus.

cepagis*
hodnocení

1x

A kde berete tu jistotu, že dům opravdu zdědíte Vy? Stát se může cokoliv... Dotaz byl zodpovězen, dědictví se jako celku můžete vzdát v dědickém řízení. Nicméně opravdu nechápu Vaše myšlení. V domě nechcete žít, ano. A to nevíte, že se takový dům dá třeba pronajímat, prodat, ručit s ním bance? Předpokládám, že i kdyby to byla ruina, i pozemek má dneska cenu. Nebo na tom jste opravdu tak dobře? Tak dědictví poté někomu darujte, uděláte mu tím radost... Argument, že je dům u rušné silnice a proto jej nechcete tak nějak nechápu... kolik je Vám let, jaké máte vzdělání?

mcad*
hodnocení

Dobrý den,

ano, toje sice hezké,že se to dá prodat, je to možnost, ale nikoli v tak proslulém výběžku,kam se v dnešní době více a více sestěhovávají nepřizpůsobivý občané, kde je jedna znejvětší nezaměstnanosti vůbec, což denně vídáte i v televizi. Mám SŠ, a a víme o předběžné smlouvě, která je již sepsána na RD ale v takovém prostředí o něj opravdu nestojíme.

paaja*

Neím proč stahujete kalhoty, když řeka je ještě daleko ... jak zde bylo psáno, podle stávajícího zákona se lze dědictví vzdát po smrti zůstavitele. Marně přemýšlím, jaký by mělo smysl to udělat dřív. Snad jedině jako okázalé gesto vůči někomu.

m
hodnocení

0x

OK, tak pokud vas to tak desi, tak mi potom tu nemovitost darujte. OK?

Jasně, i já se přidávám, jako potencionální zájemce. Em má ovšem přednost, zadal požadavek jako první! *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]