Nejste přihlášen/a.
Prosím poradťe.
Chci prodloužit a zároveň napojit"schůdeček" o výšce asi 2 cm, prtosím o odpověď.
Stačí si jen usadit "bednění" a na dané místo vylít bet. potěr? je třeba nějak zasekat nějakou drážku do toho stávajícího vyvýšeného schůdku aby se to spolu lépe přichytilo?
nakonec na to pak stejně příjde položit dlažba
přiložím obrázek pro lepší orientaci v dotazu, když tak mi ho prosím upravte co je třeba pro to udělat
děkuji
tady je ta fotka!
červená čára označuje pokud bude ta napojená podlaha.
bílá označuje co přijde mezi sebou napojit a vlastně srovnaz výšku cca 2 cm
Dobrý den tak rozhodně bych šel rozhodně níže se vším vypadá to že tam máte jen písek betonový potěr bych udělal alespoň 4 cm tedy pokud vám to dovolí izolace .Nevidím z obrázku kde je.Alespoň u napojení bych zvýšil hloubku jinak navazování by mělo být do šikma a normálním betonovým potěrem .Před tím bych stávající beton ještě napenetroval a natloukl alespoň hřebíky pro spojení vlastně by na ploše kterou chcete betonovat měla být ještě karisíť.Ani není vidět jestli jsou v přímce napojení nějaké zdi že by jste udělal dilataci a dal ji pak do spáry dlažby.Jest-li že chcete více poradit udělejte foto z větší dálky nebo více fotek a popište co tam máte za podklad jestli je tam beton nebo písek ,prostě skladbu podlahy
dobrý den,
je tam beton který je narušen od likvidování asfaltu na kterém byli nalepeny parkety!
Ve stavebninách mi nabídli penetraci " ESTRIPLAST" je to nějaká přísada do potěru pro podlahové vytápění! Řekli, že před samotným potěrem podkladovou plochu napenetrovat, jen malinko zředit, nechat důkladně zaschnout no a pak do beton. potěru "chrstnout" tak cca 4 dcl té přísady ESTRIPLASTU no a pak tu vrstvu cca 2 cm pravidelně kropit vodou aspoň týden!
Pane Kubinec, pokud jsem to pochopil správně, potřebuje srovnat obě podlahy do stejné výšky a napojit k sobě? Je to otázka peněz. Je třeba URČITĚ provést penetraci, třeba sokrat. Samozřejmě na suchou, zametenou, vyfoukanou, vysátou podlahu. Pak můžete použít samonivelační hmotu na 2 cm, nebo silnější vrstvu lepidla. Beton bych nepoužil na tak slabou vrstvu.
ano správně jste to pochopil!
srovnat a napojit!
ve stavebninách když jsem jel pro matroš, seznámil jsem je s tímto stavem co chci udělat a přímo vedoucí prodejny mi řekl to co jsem psal v předešlém mém příspěvku!
taky , že chci jen vrstvu max 2 cm potěru, moc se mu to nelíbilo, že takovou vrstvičku není moc dobrý nápad.
tak mi doporučil ten ESTRIPLAST a ať té přísady nešetřím a narvu tam toho "dost" ať se ten podklad jakoby zpevnil a aby to pak pod tím el. topením nepopraskalo!
nivelačku už mám nakoupenou a co teď s ní? (MUREXIN = do 10mm)
potěr mám taky nakoupen!
Pane Kubinče, proč jste koupil Murinex do 10 mm když potřebujete 20 mm? Ptáte se co teď s tím? Jeď te do stavebnin ať Vám nabídnou jinou hmotu a tuto jim vraťte. Kvalitní stavebniny vedou alespoň trojí samonivelačku.
Vše je jen o penězích.
jo,jo to je přeně ono ta přísada, co mi doporučil do toho potěru a na ten betonový podklad!
stala se někde chyba? já nic!
já jsem spoléhal jen na to co mi doporučí
P.S. a k čemu je ten přípravek vlastně vhodný, když né na to na co ho potřebuji
díky zs odpo
Kubo.
Napadlo mě myšlenka.Bude v pruchodu práh?
Pokud ano,Nech tam schůdek a vyřeš to prahem.Ten by vespod ten schod,případně snížený o nivelačku,kopíroval.
JABRAKA.
ne,ne!
bude to v jedné rovině a bude tam dlažba pod kterou bude to el.podlah. topení, ale pouze jako doplňkové( žádné vytápění ale pouze jen pro to aby nebyla dlažba studená! termostat se o to postará)
, je vůbec dilatační spára nutná u té zdi, nebo ten potěr mám rozlít až ke zdi?
A pokud je tam opravdu nutná, jak široká by stačila?
a co by se mohlo stát kdyby tam nebyla?
takže teda tu spáru nemusím dělat i mezi tím průchodem(foto je někde o pár dotazů víš), kde chci napojit ten potěr s tou vrstvou co tam je o těch cca 2 cm vyšší, podle mě tam nebude mít smysl když bude stejně na celé ploše dlažba,že?
Pane Kubinče, pochopil jsem situaci takto:
vy vyrovnáte nestejnou výšku podlah 2 cm nějakou směsí a pak tam dáte podlahovku a dlažbu?
pochopil jsem to správně?
milancukrar
ano ano, správně!
zkoušel jsem se s váma spojit přes ICQ a... nelze najít! napsal jste své ICQ číslo správně?
dobrou chuť, co bylo k večeři?
klidně i SKYPE: milancukrar
Vzácní pánové, TYHLE věci, jako je blahopřání k věčeři, si řešte vnitřní poštou.
Hezký večer.
bílé čáry označuje ten potěr kde bude rozlit a ty černé šipky označují kam, vlastně jak mám napojit tem potěr k té staré vrstvě (to je ta červená podlaha)
nebo ten potěr mám jen rozlít a napojit to zahlazením ke staré podlaze(červená barva), prostě jak vytvořit dil. spáru mezi spojovanými povrchy nebo zde nemusí být ta spára?
Myslím si že když na tom bude ta dlažba tak asi ne,že? Nebo by se mohla ta podlah vlivem ohřátí a chladnutí nějak roztahovat?
díky za radu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.