Nejste přihlášen/a.
Bez vodorovné izolace,nemáte šanci.Dnes naproti u souseda dělali izolaci nerezplechem,zatloukali ho vzduchovým zařízením do zdi a měli hotový celý dům za dva dny.Je to navěky.
výše popsané zatloukaní plechu tak vysoko je ukazkový příklad jak se to dělat nema
určitě použít i vodorovnou izolaci, je možné použít taky už popisovaný tradiční způsob bourání a vyzdívaní po cca 1m, nebo pokud budete řezat do kamene, je možné použít podřezávání lanem, které přeřízne prakticky všechno, ale také to má spoustu nevýhod.
Já bych to tak čarně neviděla už jsem toho pročetla, viděla i slyšela hodně ... pokud je tam i kámen, podřežete to jen diamantovým lanem a to je tak 5 000,- m2
zdiva a nebo vlastnoručně po částech rozebrat odizolovat a zase poskládat zpět, pak ale s ohledem na statíku a pak i "sedání" domku a jeho případného praskání. To že je domek podsklepený, je svým způsobem výhra! Sklepy je potřeba občas přetáhnout vápnem - aby neplesnivěly a nebo očistit na kámen. Druhá věc je, že by sklep měl být dostatečně odvětráván! Občas lidé z estetických důvodů zazdí okénka do sklepa a pak se diví. Teda ideálně okénko na "přisávání" a o něco výš okénko, rouru na střechu a nebo ventilátorek s občasným sepnutím ideálně na druhé straně místnosti. Rozhodně bych nejprve zkusila toto než se pouštět do nějakého nákladného a pracného podřezávání. Pochopitelně je potřeba zamezit "přítoku a vsaku" dešťové vody k základům. A to i, v případě potřeby, nopovkou. Sousedé měli problém z ničeho nic s nastoupáváním vody ve sklepě a tak to vyřešili jímkou, vykopanou uprostřed sklapa, do které se voda kumuluje a oni ji jen při naplnění vyřerpají. Ikdyž po cca roce tento problém odezněl
Určitě význam má. Řešení hydroizolace domu by mělo být řešené komplexně. Tedy i včetně možného oddrenážování základů a jejich vnějšího zaizolování, já používám tzv. nopkovou folii. Vodorovná izolace je ovšem samozřejmostí.
U starých stavení bývají i problémy s přerušením původních odvodňovacích řešení. Kolem domu bývaly tzv. trativody které odváděly spodní vodu. Porušením tohoto systému stoupla hladina spodní vody pod budouvou a samozřejmě tato více vlhla. Tenkrát měli u chalup třeba i obrovskou lípu, která také dokázala doslova odčerpat obrovské množství vody ze základu.
Vodorovná izolace ale přece nemá na vlhkost sklepa žádný vliv, ne? Pokud se vodorovná udělá nad úrovní terénu, tak do vlastností ve sklepě nemá co zasahovat a je potřeba udělat něco jiného.
Což mě také zajímá, protože můj sklep je vlhký a vodorovnou tam mám (mezi sklepem a 1NP).
doplněno 09.09.11 20:45:Aha, pak pokud by se udělal vodorovná v úrovni podlahy sklepa, tak to smysl má. Asi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.