Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou velikost trámu

Od: nick* odpovědí: 6 změna:

Zdravim všechny,rekonstruuji podkroví domu,původní podlaha jsou trámy 20x20 a jsou od sebe cca 100cm, šíře uložení trámů je 5metrů.Jsou trochu chycený,tak je ošetřim.Chtěl bych mezi původní trámy dát nové...ccca50-60 cm od sebe...vyvýšit je a tím i srovnat podlahu...A teď k mé otázce...jakou velikost trámů zvolit?Díky za info

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pawlik*
hodnocení

2x

Chapu to tak, ze mezi puvodni tramy date na pul roztece dalsi? Pokud ano, tak bych volil rozmer 20x10. Je to v podstate silnejsi fosna. Tramy dat samozrejme nastojato.

nick*
hodnocení

Chtěl původní trámy nezatěžovat(tvoří v podstatě strop v přízemí,které je obytné)a mezi ně rozpočítat trámy nové,cca od sebe 60cm.Jednoduše řečeno...původní trámy budou tvořit strop v přízemí a ty nové vyvýšené by tvořili podlahu podkroví.Ten rozměr 20x10 by to mohl být...díky za info...

frame*
hodnocení

0x

Pokud budou nové trámy vyvýšené, nevidím význam těch původních - ty by asi nic nenesly.

nick*
hodnocení

Na těch původních je strop v přízemí které je obytné.

jendad

Já jsem dělal fošnovou podlahu a to z toho duvodu ,že jsem měl mafla prořez 5cm.Takže jsem hledal jak se to dělá a na podlahu s rozponem 4m davaj amíci fošny 5x25cm s roztečí 45cm .Ještě se musí dát mezi ně rozpěra aby se nekroutili do vrtule.Takže uprostřed rozpětí jsem je spojil 40cm fošnami (zbytky).Docela jsem koukal jak ta podlaha je tuhá.

hodnocení

0x

Dobrý den, dělal jsem teď něco podobného a na vzdálenost 5 m bych určitě použil trámy stejné nebo min 20x10 ve svislém uložení..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]