Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vanish na dámské spodní prádlo?

Od: pet123* odpovědí: 7 změna:

Ahoj, ráda bych se s vámi poradila - můžu vyprat svoje drahé spodní prádlo ve Vanishi? Mám několik bílých podprsenek, ale už nejsou tak bílé, jak byly *sok* . Dosud jsem je prala ručně, protože se obávám zničení. Vanish používám jinak na všechno, ale tady váhám... Přeci jenom spodní prádlo je jiný materiál... Děkuji za názory!

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pebuje*
hodnocení

0x

Každé bílé oblečení časem trošku "zežloutne, případně zešedne" i při sebelepší péči. K Vanishi - opravdu záleží na tom, z jakého materiálu je konkrétně ten který kus spodního prádla vyrobený /krajka, satén/... já osobně bych zkusila jeden kousek (u kterého by mi až tak nevadilo kdyby se případně zničil, no a podle výsledku bych se rozhodla co dál...).

market1*
hodnocení

0x

Ahoj,

já jsem taky nevěděla, zda mohu použít Vanish na jemné prádelko, tak jsem to nejdřív zkusila na starší podprsence. Teď ho používám kdykoliv je to potřeba vzpomenu si na to a mám v pračce jen bílé prádlo. ...

hluhanka*
hodnocení

0x

Také jsem nad tím dlouho přemýšlela, jestli je dobré Vanish použít na "lepší" spodní prádlo, které většinou není z bavlny a nakonec jsem to vyzkoušela a mám s tím dobré zkušenosti. Používám Vanish už skoro na všechno. Nepoužívám ho na vlnu, hedvábí a kůži, jak píšou v návodu, ale na zbytek jo. Navíc ten nový sypký Vanish se zeleným víčkem má prej ničit 99% baterií, což je na spodní prádlo jak dělané. No a když to není perfektně vyprané, tak to namočím před dalsím praní ještě jednou a většinou to pak je už dobré.

bebus*
hodnocení

0x

Ahoj, já mám také dobrou zkušenost. Nejdříve jsem ho používala jen na špinavé oblečení, třeba když jsem si při vaření něčím zašpinila tričko a tak... ale pak jsem to zkusila i na "vybělení" bílého prádla a pomohlo to. Tedy byhc to zkusila i na spodní prádlo, nemělo by se nic stát.

lidus*
hodnocení

0x

I když nejdražší podprsenku mám za 600kč Vaniš nebo Ariel gel na skvrny používám, pokud je ale zašedlá nebo zažloutlá tak už to nezahrání a teplejší vodu vůbec nezkoušejte, to by ta šedá byla ještě šedější.

pet123*
hodnocení

Tak jsem to vyzkoušela...a dobrý! Uf *hej*. Prádélko je bílé jako sníh. Dala jsem to tedy jen do umyvadla s teplou vodou, do pračky bych si tyhle kousky nedala a dopadlo to výborně!

hodnocení

0x

Používám Persil už hodně dlouho a prádlo mám krásně bílé. Vanish používám jen na fleky, nebo silně zašpiněné prádlo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]