Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Alternativní bydlení v Praze

Od: bylde odpovědí: 5 změna:

Dobrý večer, nebudu zdržovat tím, že bych vyprávěl svůj nezajímavý příběh a přejdu rovnou k věci. Za chcíli nastupuji na VŠ do Prahy a potřebuji nějak bydlet. Možnosti jsou dvě: Kolej nebo pronájem. Kolej chci zvolit jen dočasně jako nouzové řešení. Důvodem se mi nechce zabývat. Pronájem se samozřejmě vyplatí pouze pokud se domluví více lidí (alespoň 3). Se svými "přáteli" však dohoda neexistuje. Nabízí se tedy ještě spolubydlení - inzerátů je na netu celkem dost.

V amerických filmech je celkem vidět jak mají před městy prostory pro přívěsy, které tvoří celé čtvrtě. Jsou tam různé karavany, buňky, maringotky, obytná auta,... Rád bych zvážil všechny možnosti bydlení v Praze a proto se chci zeptat jestli se v Praze nenachází něco podobného - k pronajmutí. Nebo třeba jenom místa pro zaparkování něčeho obytného. Karavan bych totiž měl, jen nevím tedy jak by to vypadalo v zimě vzhledem k vytápění elektřinou.

Budu vděčný za vaše názery, ale především zkušenosti či nějaké originální nápady.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Možná by se vyplatilo,vzhledem k drahotě bydlení v Praze,najít si podnájem v blízkém okolí,Beroun,Kladno,Slaný a pod.Dostupnost je odtud vcelu lepší,než z jedné strany Prahy na druhou.Sám znám řadu lidí,kteří bydlí takto a dojíždí do Prahy.

JABRAKA

bylde
hodnocení

Dík. Já to do Prahy nemám nějak extrémně daleko 100 km, ale můj rozvrh je tak perfektně postaven, že mám přednášku třeba od 9:00 do 10:00 a pak až od 16:00. To je velká časová díra, kterou musím využít a to tak, abych do několika desítek minut byl schopen se dopravit do nějakého svého zázemí.

hankauk*
hodnocení

0x

Když si nemůžete nic pronajmout s přáteli, proč si nenajdete podnájem sám? Inzerátu na pronájem jednoho pokoje je spousta.

prahacity.olx.cz/...

hledambyt.cz/...

bylde
hodnocení

Také děkuji předpokládám, že v pronajmutí pokoje a spolubydlení není žádný rozdíl. Je to tak?

Má někdo ještě nějaké zkušenosti (s ubytováním v praze)?

hodnocení

0x

ten karavan je zajímavý nápad... oslovil bych realitní firmy, které v Praze případně blízko P. pozemky prodávají a pronajímají...

např. google.com/...

nebo bych dal inzerát typu hledám místo na karavan, s elektrikou, pomohu se zahradou, drobnými pracemi a pod... jsou v Praze čtvrti, kde bydlí senioři v domku se zahradou nebo dvorem a už vše nezvládnou.. mladá ruka by byla vhodná...

záleží na sídle školy, pak si najít lokalitu s rodinnými domy poblíž, tam po obchodech a domovech a klubech důchodců hledat příležitost...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]