Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kotel Rojek KTP

Od: annabel1* odpovědí: 8 změna:

Máte prosím někdo praktické zkušenosti s kotlem Rojek KTP? Topíme převážně dřevem v dakonu dor 24 a to obnáší přikládání každou hodinu a dříví se v násypce zasekává. Rojek má větší násypku tak o něm uvažujeme. Předem díky za informace.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zdravím.

Já ano. Měl jsem Rojek KTP20 a předtím DOR 20.

Co se týče přikládání. Mám aku nádrž, takže kotel jel stále naplno. Výdrž násypky s dřevem 1 hodinu

Vadilo mi obtížné čištění nehýbacího roštu (topím i uhlím a to je popela) a časté přikládání. Jinak v něm shořelo opravdu skoro vše.

Pak jsem koupil atmos a myslel jsem jak budu na stejné množství chodit přikládat po 3 hod a ono ne. Pouze 1,5 hod a ještě musím opravdu hlídat suché dřevo, jinak je to katastrofa.

Pokud nemáte aku nádrž, tak by to snad mohlo být dobré. Od zátopu rychle začne hřát.

A Dor byl na dřevo katastrofa, proto jsem také řešil výměnu.

doplněno 04.09.11 20:49:

Ještě jsem chtěl dodat, že je podle mě Ktp šíleně předražen! Nový Dakon Dor(držák) se dá nový sehnat za úplně jinou přijatelnější cenu.

annabel1*
hodnocení

Máte pravdu Dakon dor se dá sehnat skoro za polovinu toho co rojek ale jak píšete topení dřevem je v něm katastrofa, proto zvažujeme výměnu.

des*

Zvažte výměnu,ale né za předražený Rojek,ale za levný litinový akoupelnyatopeni.cz/... Mám ho doma a všeobecná spokojenost.

Jak tak na to koukám ten Dakon vypadá tak, že bych ho bral. Jedniné co by mi vadilo, že není určen pro hnědé uhlí. Topí v něm někdo hnědým, funguje to?

des*

Topit se v něm dá samozřejmě i hnědým uhlím.Musí ale být kostka,aby se oheň nezavaloval a nedusil se.Prohazuji ho semtam kousky dřeva.Vyzkoušeno.

hodnocení

2x

Rojek máme dva roky a jsme s ním spokojeni. Topíme dřevem a uhlím - tak půl na půl a přikládat stačí tak za 2,5 až 3 hodiny. Aku nádrž tedy nemáme, tak nemusí jet naplno. Pokud dám večer bukové dřevo a malý kbelík uhlí, je tam žhavé i ráno. Hodně záleží na dřevu a uhlí. Čištění je trochu horší, většinou malou lopatkou vyberu větší kusy přímo z roštu, zbytek mezi trubkami (rošt) vyčistím hřebíkem navařeným na tyčce.

Pokud nemáte aku nádrž, tak věřím že rojek je dobrá volba. Říkám štvalo mě pouze to čištění nepohyblivého roštu, jak to má dakon Fb netuším.

annabel1*
hodnocení

Můžete mi prosím napsat jak velký máte kotel a kolik m3 vytápíte? Domek zateplen, jaká okna? Děkuji .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]