Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,může někdo poradit jak opravit žaluzky které jdou jen zavřít a otevří,ale nejdou vůbec vytáhnout nahoru.Mám horizontální žaluzie ( hliníkové pásky ) , ty mívají vodící vlasec po obou stranách.
Děkuji za předem každou radu
Ta vodící tyčka pouze vyjela z kolečka.Zasunout zpátky, před zasunutím přejet řetízkem tak,aby se lamely daly dobře vytahovat.Klidně se může stát,že na to budete potřebovat víc pokusů.A možná je na té tyčce pojistný bílý plastový krožek.Ten je potřeba posunout až na doraz,aby tyčka znovu nevyjela.
Trošku málo informací. Šňůrkové, řetízkové, předokenní, meziskelní, mají vlasec, nemají vlasec, dřevěná okna, plastová okna, jak se chovají, foto atd."
Jedná se o plastová okna,řetízková z u.hmoty předokenní mající valsec,jdou jen zavřít a rozevřít ale nejdou vytáhnout nahoru
Už jsem několikrát měnil přetržený řetízek, to je taky příčina toho, že nejdou vytáhnout. Teď mě čeká výměna ozubeného kolečka přes které je řetízek veden. Taky mi jdou špatně vytahovat. Kolečko je ošoupané a řetízek po něm přeskakuje. Takže rozebrat a podívat se, v čem je problém.
Tak jsem to rozebral, když zatáhnu za řetízek tak se ozubené kolečko točí ale nenatáhne žaluzky nahoru.Ta vodící tytčka co je nasazené to ozubené kolečko se vůbec netočí.Je to možné že je špatné to ozubené kolečko?
Kde se dá koupit to ozubené kolečko
Pokud se sundaji plastove krytky po stranach horni lišty odkryjete uchyceni samotne lišty a napínání vlasce. Prve bych vytahnul kolicek zajisteni vlasce, pak povolil křížové šroubky, po odsroubovani pujde sundat lišta. Rozdelany jsem to jeste nemel, ale skuste na to mrknout, snad na to prijdete. Nasledna montaz. Prve prisroubovat, pak chytnout klestema vlasec, vypnout ho a zajistit kolickem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.