Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,prováděl jsem stavební práce jako osvč pro jednu firmu, která pak přefakturovávala majitely objektu mou práci včetně materialu .Po celou dobu mé odvedené práce nebyly žádné výhrady na kvalitu ,avšak po dokončení zakázky majitel nezaplatil celou částku stím že se vyskytly odchylky v příčkách při osazování dveřních obložek,nabídl jsem se že tyto nedostatky opravím ,ale on oslovil někoho jiného stím že opravy ode mne již nechce ,nyní firma co mi tu práci zadala ode mne vyžaduje doplatek 20 000 kč ,které nedostala zaplaceno.Nevím jak se zachovat zaplatit tu částku kterou nedoplatil té firmě nebo jak dál ,bojím se exekuce která dnes je hned za dveřmi.Děkuji za radu Fram
Trošku mi není jasné, jak mohly být celou dobu žádné výhrady k odvedené práci a najednou byly? Kdo vám práci zadával? Firma? Kdo měl plány? Firma? Kdo kontroloval práci po dokončení? Firma? Jestli ano, pak bych řekla, že je to na firmě. Vy jste pracoval podle toho, co jste dostal za úkol a předpokládám, že jste práci odvedl dle svého nějlepšího svědomí a vědomí. Pokud firma vaši práci přebrala a odsouhlasila, tak se obávám, že je to průšvih firmy a ne váš. Ovšem pokud docházelo k odchylkám ve stavbě již v průběhu a obě strany - vy i firma - si toho byli vědomi, tak bych to asi posuzovala jako "fifty fifty".
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.