Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Porada v instalatérství

Od: hh odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, prosím o pomoc! Jak opravit prasklou keramickou trubku v odpadu.

Děkuji za rychlou odpověď.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cepagis*
hodnocení

0x

Jak prasklou? Vlasová prasklina, široká prasklina či více prasklin a destrukce trubky? Jestli lze vysušit a očistit (je přístup) řešil bych dočasně tmelem. Já jsem tenkrát použil to co bylo po ruce, tuším nějaký silikon. Na čistou vodu to může chvíli vydržet, ale na chemikálie (WC čističe a podobné) bych to nezkoušel. A poté co nejdříve vyměnit, buď celou trubku nebo "vyvložkovat" plastem... Ale opravdu záleží na okolnostech, nemáte foto?

hh
hodnocení

prasklina je u spoje pres pul obvodu.Ne az tak velka jak dlouha.Foto bohuzel nemam.Jedna se o odpadni keramiku k odpadu z baraku.lze pouzit tr.beton?

hop®

Zkusil bych očistit, vysušit a zapatlat butylenovým tmelem (je to vlastně medvědí hovno v kartuši), a pokud je k tomu rozumný přístup, ještě bych omotal instalatérskou bandáží. Tohle provizorium vydrží léta...

doplněno 03.09.11 11:44:

Další možností je přelepit ipou, viděl jsem takovou opravu vykopanou po letech v zemi, vypadala že by ještě dlouho vydržela...

hodnocení

0x

Doporučuji střešní tmel od firmy Soudal. Může se použít i na vlhký materiál, což je u roury odpadu výhoda. Když se přidá i výše zmiňovaná bandáž tak to vydrží léta. Použil jsem to v napojení okapu do betonové roury za mírného deště a kupodivu to funguje, návod kupodivu nekecal.

jabraka*
hodnocení

0x

Butyl tmel je dobrá rada,ale určitě je ho potřeba ještě podpořit páskou z butylkaučuku.Používá se jako izolace spojek kabelů.Pak celý spoj okolo zabetonovat.Mohlo by to vydržet dost dlouho.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma medvedi hovno

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]