Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lazurol Topdecor?

Od: lazurol odpovědí: 4 změna:

Renovuji dvere a ramy, a momentalne mam povrch temer pripraven na lakovani. Ram vypada takhle:

imageshack.us/...

byla bych rada, kdyby vysledna barva byla o neco tmavsi, spis do medova. Na nekterych mistech jsou ramy a predevsim dvere mnohem svetlejsi, je to tusim borovice. Zalezi jak moc je to zbrousene. Nekde az trochu prilis..

Vysledek bych si predstavovala nejak takto:

imageshack.us/...

Co doporucujete? lazurol topdecor? jaky odstin?

diky za vsechny rady :)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

No, já jsem asi ze starý školy a nějak jsem lazurám na interiery nepřišel na chuť. Podle mýho názoru se mořidlu a následnýmu nalakování nic nevyrovná a může to být sebelepší lazura, lak je lak.

Takže já bych mořil a pak lakoval, ale nejdřív bych ještě trochu přetmelil a přebrousil to futro.

lazurol
hodnocení

diky za nazor. moreni a naslednemu lakovani se vubec nebranim, jen se v moridlech a lacich prilis nevyznam. momentalne mam akorat lodni lak, ktery je urcen na neco jineho, a navic mi pripadal na vzorniku prilis leskly na dvere nebo ramy. mate nejake konkretni doporuceni, znacku?

Poslední dobou dělám dost s Milesi a s Adlerem, laků na výběr kvanta, jednosložkový i dvousložkový, od lesklých po různý stupně matu. Mořidla samozřejmě mají tady.

Lodní lak opravdu ne a osobně doporučuju mat, klidně i velmi hluboký mat.

hansschuman*
hodnocení

0x
Dobrý den.
V první řadě by bylo více než vhodné vybrousit nebo jinak odstranit ty světlé stopy od kytování, Otvory a prohlubně zakytovat vhodným dřevo-tmelem nebo si namíchat tmel z truhlářského lepidla a dřevěných pilin, borových nebo smrkových dle dřeva použitého na zárubně.
Odstín bych použil buď T 020 kaštan pokud se jedná o světlejší dřevo nebo T 021 ořech pokud jsou zárubně tmavší.
Reklamace odstínu jsou možné jen při zkusebním nátěru na kousek např. odpadního dřeva stejného materiálu.
Při natření zárubní již nebude následná reklamace odstínu uznána.
S pozdravem
Hans S.
doplněno 02.09.11 04:15: vzorník
doplněno 02.09.11 04:18:

vzorník zde

doplněno 02.09.11 04:20:

pardon, zde:

barvyteluria.cz/...

doplněno 02.09.11 04:21:

nebo zde:

barvyteluria.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]