Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,chtěla bych za staré sedačky udělat novou.Má někdo skušenost s napínacími potahy,ty co kryjí celou sedačku?
Dobrý den, já osobní zkušenost nemám, ale viděla jsem to u bývalé sousedky, sedačka opravdu prokoukla... Netuším co přesně měli za výrobek, myslela jsem si, že mají novou sedačku. Záleží ovšem také na tom, jak je sadačka poškozená, pokud je opravdu hodně "prosezená" /že jakoby sedací plocha "klesla"/, tak už z toho asi "nová" (uvozovky) sedačka nikdy nebude. Jestli je poškozený jen potah, tak to stojí za úvahu (dobře ale vybírejte kvalitu potahů/. Přeji šťastnou ruku při výběru.
Pokud máte u sedačky jen poškozené čalounění a není "prosezená", pak vám napínací potah udělá dobrou službu. Chce to ale opravdu pečlivě změřit rozměry sedačky, materiál je většinou trochu elastický, ale když bude potah někde příliš napnutý, bude se tam snáze odírat a trhat. Trvanlivost záleží na použitém materiálu, pochopitelně na způsobu zatěžování (třeba kočkovzdorný není žádný potah), a kvalitě zpracování. Doporučuji se na potah osobně podívat v nějaké kamenné prodejně, fotky z e-shopu nebo katalogu mohou trochu zkreslovat nebo nemusí být úplně přesný odstín barvy. Když ale máte sedačku už hodně poškozenou a prosezenou, pak pomůže jen celková oprava u čalouníka (jestli to stojí zato, třeba u starožitného nábytku) nebo nová sedačka. Na základní informace se podívejte sem: potahy-na-sedaci-soupravy/... , zejména do sekce materiály.
Ještě bych si to šel "ošahat" ve vzorníku nebo na sedačce, některé materiály jsou mně osobně na dotyk velmi nepříjemné, třeba tužší čalounění potažené látkou s velmi krátkým, hustým a rovným chlupem (na dotyk trochu jako samet), po tom přejet rukou, tak se mi ježej vlasy. Nechtěl bych na něčem takovém trvale sedávat
S napínacími potahy zkušenost také nemám, ovšem rodiče si kdysi před lety nechali sedačku i křesla nově potáhnout u čalouníka. Já udělala to samé s křesly po babičce. Čalouník mi navíc poopravil sedáky a bratr mi přebrousil a nalakoval područky. Křesla jsou jako nová. Chápu ale, že samotný potah vyjde levněji.
Napínací potahy rozhodně neudělají sedačku novou, snad jen pokud máte sedačku IKEA tak tam není problém koupit červený nebo zelený či jiný potah přímo na tuto sedačku, převlečete jí a je nov, dělá to sousedka a vypadá to, že má co rok novou sedačku. Pokud máte sedačku 30 a víc let starou a je korpus polystyrén tak očalounit nejde-no všechno jde ale to by jste se nedoplatila. Osobně bych koupila novou ale vybírejte a moc nešetřete, sedačka za 10 000 se prosedí a páře ve švech.
"myska", udělejte si radost a kupte si sedačku novou. My máme rohovou, rozkládací sedačku z Ikea, je z velmi pevného materiálu a jsme moc spokojeni, stála 9.500,- Kč. - stařenka
obrázek
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.