Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zapojit kotel ATMOS

Od: vladik* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

do novostavby chci pořídit ATMOS C 18S s akumulační nádrží.Po návštěvě několika topenářů mě bylo doporučeno nainstalovat kotel se směšovacím ventilem a venkovním čidlem, regulace ADC 01. Prosím Vás, poraďte. Vyplatí se investice cca 20tis.? Nechci mít z kotelny atomovou ponorku.

Dále se chci zeptat na pořizovací cenu systému. Dostal jsem nějaké nabídky a zdá se mě to přehnaně drahý.Radiátory,podlahové top. a akumulační nádrž již mám. Potřebuji kotel,bojler,regulace a propojení, aby vše fungovalo.Nabídky se pohybují kolem 120-130tis.

Předem moc děkuji. Vláďa.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

určitě zabránit korozi kotle pomocí ventilu,hlavně dobře zapojit ,120 za připojení?bojler do 10 i se zapojením,kotelnevím asi 26tis,ventil 4 cest do 2tis,nevím jestli se ta ekviterma využije,jinak na atmose dávaj sestavu landomat21 ta je asi za 10,do do 65 se musíte vejít,jinak kdo vám atmose doporučil?

des*

Tak jak píše pajars,jen bych tam dal litinový kotel na dřevo/uhlí

Litinový kotel DAKON FB 26 D

Bez ekvitermní regulace,na co? Cena do 50 000.

vladik*
hodnocení

ATMOSE mě doporučil kamarád,viděl jsem ho v akci a je to dělo,prostě zplynování mě nadchlo.Ceny, jak píšete, souhlasí,ale k nim topenáři připočítávají směšovací ventil,regulaci,čidla(20tis) a ruzný kohouty,Tkus,měď,termostaty...

des*

Škoda,že to tady nečte nějaký Atmosák.Ono je to totiž dělo tak asi 14 dní,potom jen tak asi jak chcíplá myš.

hodnocení

1x

jen si ho dejte ,je to supr koel ale s nízkou životností do 5 let teče užvím o 4 max životnost 7let,je to plech a mezi vyzdívkou z keramiky a plechem to schnije,pokud chcete topit tuhým bud plech dakon nebo litinu,a nebo uvidíte každého věc co si dá,zplynocák chce suchý dřevo 3 roky uložené a tenhle kombík je takový kus toho a toho,dřevo-uhlí ato není uplně vončo

Tomu co píše pajars věřím, ale podle mě tyto lidé nedodržují zpátečku min 65st.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]