Nejste přihlášen/a.
Zdravim, chystam se kupovat snehovou frezu, ale vubec si s tim nevim rady. Je lepsi jednostupnova nebo spise dvoustupnova s pojezdem? popř. nemate nekdo zkusenosti s nejakou konkretni?
Diky za kazdou radu
Dusan
Já mám už třetím rokem Promu, je to levná fréza, ale práce odvede hodně. Je dvoustupňová, má i pojezd. Jako spojky však slouží klíňáky, takže je před sezonou preventivně oba vyměním. Koupil jsem ji zejména proto, že nám ,,momentálně´´ retardovaný traktorista pravidelně zahrnuje auta a vyhazovat to lopatou je šílenost. Takhle je to pohodová práce.
Jinak podle mě nemá cenu kupovat jednostupňovku bez pojezdu. Jde o to, aby fréza dokázala sníh odhodit do slušné vzdálenosti, což je zejména u vlhčího sněhu pro jednostupňové frézy problém. A u dvoustupňové frézy je pojezd snad už samozřejmostí, váží to tuším přes 80kg a to se nedá utáhnout rukama.
Takhle ta má vypadá na netu:
A takhle v reálu:
wow, tak to se do té barvy trochu netrefili A do jaké vzdálenosti odhazuje sníh konkrétně tato fréza?
Pokud je to čerstvě napadlý sníh, tak to lítá fest daleko - přes silnici až za chodník - tipuju 7-8 metrů. Samozřejmě, pokud je sníh mokrý, tak podstatně méně.
Takže myslíš, že pokud potřebuju jen odházet silnici (cca 5 metrů šířka), že by mi to stačilo? Jen 13 000, se mi zdálo docela hodně.. :-/
Dušane, neporadím (nemám zkušenosti), ale pro další kolegy - rádce - ještě zkus upřesnit, co s ní chceš uklízet. Jestli chodníček před panelákem, silnici před barákem, anebo příjezdovou cestu do Špindlu! Asi to pro případné další rady bude "trošku" důležité!
Přesně jak říká hop. Jinak obecně - kupovat levnou jednostupňovou frézu bez pojezdu na úklid malého prostoru je dle mého názoru neefektivní. Využijete to párkrát v roce, zbytek měsíců to budete skladovat, není to levná věc. Takže taková fréza - pořádná - se dle mého názoru vyplatí až od větších ploch (o čemž se trošku hádám s Béďou, který tvrdí, že zima bude krutá a frézu využije i člověk v paneláku). Jestli máte pozemek, co zauvažovat o jednoosém malotraktoru? Využitelnost je přece jenom větší. Hlavně se nenechte zlákat reklamou, viz. loňská zima, kdy si jeden ze sousedů koupil takovou tu elektrickou lopatu. Říkají tomu vznešeně elektrická fréza na sníh, ale když jsem ho s tím viděl pracovat, bylo to spíš pro smích... klasických shrnovákem a lopatou by to bylo třikrát hotové...
Fůů... tak abych to vzal popořadě Hodlám s tím uklízet silnici před domem
Každý ok to tam zapadá, shrnovače jsem tam neviděl ani nepamatuju a já pak musím vstávat o tři hodiny dřív abych vykutal auto od sněhu a trochu to tam proházel :-/ Takže asi tak
Tak a jak teď teda? Jednostupňovou nebo dvoustupňovou? Samozřejmě nechci aby mi sníh odpadl deset cenťáků vedle a já ho pak stejně musel ještě odhrnovat
Takže asi spíš dvoustupňuvou co?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.