Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat zda nevíte jak to je bydlíme v podnájmu 2+kk měsíčně platíme 3000 kč za služby. Majitelka nám poslala za období srpen-prosinec 2010 vyúčtování podotýkám, že jsme zaplatila 15 tis. na zálohách a chce doplatek něco kolem 4 tis. neviděla jsem originál faktury na tom trvám poslala mi nějákou svoji tabulku, kde je položka pojištění domácnosti 2890 kč podotýkám za 5 měs. v bytě má kuchyňskou linku, ledničku miktovlnku a vestavěné skříně jinak vybavení bytu je naše. příjde mi to dost velká suma, ač jsem žádné pojištění nechtěla a ve smlouvě nic nemáme otom. Do teď jsem žila vtom, že za byt jsme zodpovědni my, protože nám ho pro najímá a my ji ho musíme v řádném stavu opět předat pojistku jsem si mohla udělat já za normálná částku jako mají sousedé, s kterýma jsem mluvila platí 2600 kč ročně a mají to proti vandalismu, krádeži, požáru a vytopenému bytu. V případě pojistného plnění celá část připadně majitelce což mi příjde divné.. jak to vlastně tedy je?
Pokud ve smlouvě o pronájmu o pojištění domácnosti nic nemáte a ani jste nepodepsali nějaký dodatek, tak bych za pojištění nic neplatila.
Přijde mi i docela zvláštní provádět vyúčtování za loňský rok teď na konci srpna /obvykle se toto provádí do konce května). Ohledně záloh na služby (a konkrétní spotřeby) - tam je otázkou jak toto máte ošetřeno ve smlouvě, možností je tam víc...
o pojištění domácnosti opravdu nic nemáme.co se týče vyúčtováni služeb je tam napsáno: pronajímatelé jsou povinni vyuctovavat cenu sluzeb za kalendarni rok vzdy nejpozdeji do jednoho mesice od doruceni posledni faktury od posledniho dodavatele sluzeb cerpanych v uplynulem kalendarnim roce...body pokracujou ale, ale tohle jsem brala jako dulezite.. pani majitelka je pekne vycurana, ale nevedeli jsme ze az tak.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.