Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chci prodat RD po rodičích, ale nemůžu najít stavební dokumentaci, dům je starý cca 55 let.nevíte, jestli je k prodeji nutná nebo ne.Domnívám se, že když někdo kupuje nemovitost starou mnohem víc než je naše, tak určitě v mnoha případech tato dokumentace také neexistuje.Dík za radu.
Není sice nutná, ale já jsem při prodeji domu předala i fotokopie veškeré stavební dokumentace. Z ní vycházel i odhadce a dokonce mne pochválil, že jsem mu vše připravila. Na stavebním úřadě by měli mít dokumentaci a v archivu města i veškeré smlouvy, které se týkají této nemovitosti. Našla jsem třeba i věcná břemena z roku 1923. A i zápisy z období Sudet. Z tohoto období jsou zápisy v němčině. A určitě nějakou dokumentaci byste našla i na Katastru nemovitosti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.