Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stavební dokumentace

Od: ivik* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, chci prodat RD po rodičích, ale nemůžu najít stavební dokumentaci, dům je starý cca 55 let.nevíte, jestli je k prodeji nutná nebo ne.Domnívám se, že když někdo kupuje nemovitost starou mnohem víc než je naše, tak určitě v mnoha případech tato dokumentace také neexistuje.Dík za radu.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

55 let není zase tak moc...možná by se ještě na Stavebním úřadě od Vašeho domu něco našlo.

Pokud ne, tak to "povinnost" není..., nicméně ten nejmenší problém je nechat zaměřit od stavaře tzv.starý stav, nestojí to zase tak

velké peníze.

myse*
hodnocení

0x

K prodeji není nutná stavební dokumentace. Pouze oficiální odhad.

lidka*
hodnocení

0x

Není sice nutná, ale já jsem při prodeji domu předala i fotokopie veškeré stavební dokumentace. Z ní vycházel i odhadce a dokonce mne pochválil, že jsem mu vše připravila. Na stavebním úřadě by měli mít dokumentaci a v archivu města i veškeré smlouvy, které se týkají této nemovitosti. Našla jsem třeba i věcná břemena z roku 1923. A i zápisy z období Sudet. Z tohoto období jsou zápisy v němčině. A určitě nějakou dokumentaci byste našla i na Katastru nemovitosti. *tuc*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]