Nejste přihlášen/a.
Dobrý den přeji. Nemůžeme se rozhodnout a už vůbec si představit, jak by mohl vypadat lesklý lak na stropě a okenních rámech. (vše ve dřevě, bílá barva)
Poradíte? Moc děkuju.
Mařenko, lesklý lak je na omak hladší, ten matný je takový jakoby drsnější, se mi zdá. My máme doma dřevěný strop (přírodní) lakovaný lesklým lakem, takže jsem na něho zvyklá. Kvůli té drnosti matného laku bych asi byla spíš pro lesklý lak (mně to připadá, jakoby z toho lesklého laku šel lépe stírat prach). Ale to jsou jen takové moje poznatky, někdo může mít naopak lepší zkušenost s lakem matným.
Tak to je hodně důležité, protože podklad fakt nestojí za nic. Právě tou barvou se mají zakrýt nedostatky, co to půjde. Moooc veliké díky.
Spíše bych použil nátěry s lněným olejem a vosky,dnes na interiér tak oblíbené.Třeba tady:
Jabrako děkuji, ale přemalovat se to na bílo musí. Ty trámy jsou hodně staré a zničené, aby mohly být v přírodních barvách, musely by se leda obložit. Na to zas nejsou peníze.
doplněno 31.08.11 10:49:No barvu má manžel vybranou, je sice dražší, ale prý nějaká novinka speciální, že to časem nezežloutne a já nevim co. A má si vybrat mezi pololeskem - sametová, nebo hodně lesklá. A to jsme právě nevěděli, jakou. Aby ten lesklý strop třeba nepůsobil rušivě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.