Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chybějící stavební deník

Od: lyzar22* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, dostali jsme svěřený půdní prostor pro výstavbu bytu. V průběhu stavebních prací, které jsme si sami koordinovali a částečně i prováděli jsme si nevedli stavební deník. Podle zákona jsem zjistil, že jeho vedení je povinné. Co když ho ale nemám, budu ho nutně potřebovat pro stavební úřad pro kolaudaci nebo ho někde dokládat?Co když ho ale nemám, stane se něco? Mám ho nějak zpětně vytvářet? Stačí případně, když bude psaný jen mnou jen se stručným popisem co se událo a nebudu tam uvádět jména dělníků? Předem díky za radu.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

paaja*
hodnocení

0x

Je povinný ale neznám případ ve svém okolí, kdy by ho chtěl kolaudační úředník vidět.

w1dowmaker*
hodnocení

0x

Pokuď ho bude chtít tak ho zpětně dopíšete, což o to a určitě to bude chvilka práce. Jména dělníků se neuvádějí...jen třeba kdo má stavbu na starosti (Mistr, stavbyvedoucí atd...)

doplněno 31.08.11 08:29:

business.center.cz/...

jinak je povinnost si vést stavební deník i když děláte stavbu svépomocí...

vasekpasek*
hodnocení

0x

Já myslím, že dopisování stavebníh deníku zpětně je celkem běžná záležitost :) Alespoň ve svém okolí to tak pozoruji a sám to tak i provozuji...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]