Nejste přihlášen/a.
dobry den potrebuju poradit koupil jsem starsi rd zdi oklepal podrezal znovu nahodil natahl perlinku a lepidlo a sem tam mam mokre skvrny asi v 1metru.co stim mam delat?
Také jsem před 15 roky podřezával zdivo a setkal se s různými postupy. Mému sousedovi někdo poradil, že stačí při podřezání dát ipu přes sebe a ona se tím tlakem sama svaří. Bohužel tomu uvěřil a také má cca každý 2. až 3. "svár" patrnou půlkulatou stopu difuze vody do zdi. Naštěstí jsme na kopečku a není to tak hrozné. Já jsem poctivě vždy po 1m vyboural jednu řadu cihel. Podklad srovnal, napenetroval a navařil ipu, dozdil a pri tom ještě vyklínkoval a dospároval cihly. A tak ze dvou stran baráku pořád dokola až to bylo hotové. A 15let OK...bez vody a bez prasklin ve zdivu. JZ.
Pro útěchu: Zeď může být navlhlá z dřívějška a nejmíň 1rok trvá než přes omítku vyschne. A tím jak je mokrá a tím i studená se na ní může srážet i voda ze vzduchu (zejména v zimě) ... pak pokud se pořádně nevětrá to trvá třeba i 2-3roky. Ale obdobně jak jsem viděl poznámky výše, tak se kloním také k : práce kvapná ...málo platná nebo lepe jak řekl Komenský ..něco o H..vadech a spěchání..
No ještě jedna rada: pokud se ti nechce zničit předchozí práce zkus se inspirovat osmózou - vysoušení zdiva ať už pasivně uzeměnou smyčkou vodiče ve zdi nebo i aktivně pomocí el. proudu. Na netu se o tom určitě něco najde...Já na to nejsem odbornik...
dekuji za odpoved ale radej to udelam znovu a poradne nez to delat za 5 let znovu asi bude ta chyba ze mne taky tvrdili ze ty spoje nemusim svarovat.tak jeste jednou dik
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.