Nejste přihlášen/a.
Zdravím... mám takový problém.. pronajímáme RD a nájemníci dluží cca 60tis. na el. a plynu +nájem.. byla podaná výpověd z nájmu která doběhne zítra... náš právník jim ji ještě prodloužil o 10 dní.. chtěl jsem se zeptat, jaké jsou možnosti, pokud se ani za těch 10 dnů nevystěhují? nechce se mi podávat nějaké žaloby.. protože se to vleče a dluh bude stále narůstat.. nešlo by to třeba vyřešit tak že se zavolá policie a exekutor, se kterým se jejich věci přestěhujou do nějakého toho skladu... jsou tam přece na černo a porušujou zákon, tak by s tim mohla policie vypomoct.. nemá s tím někdo zkušenosti? opravdu bych se rád vyhnul soudu, protože se to pak bude hrozně táhnout.. a on mě bude defakto omezovat v podnikání.. a ještě jsem se chtěl zeptat jak je to s tím dluhem u el. a plynáren? když oni mají svojí vlastní smlouvu s nimi tak může se stát, že když se budu chtít připojit a přihlasit zpatky, tak ten dluh hodí na mě? díky za odpovědi
Za 1 -budete se soudit platit právníky a nakonec je dostanete z domu ,ale ty dluhy stejně zaplatíte . Za 2 -Jako MAJITEL DOMU ,s partou známých naběhnete do SVÉHO DOMU a vystěhujete rodinu nepříspusobívých za plot vašeho domu ...Mám ,ale tušení že v obou případech ten dluh stejně zaplatíte Jo Jo to je to riziko podnikání ...
Nechejte je podepsat směnku a prodejte ji "správným lidem". Rozhodně to bude rychlejší než přes soudy...
doplněno 31.08.11 11:04:A výpověď z nájmu máte, takže pokud nepůjdou sami, tak jim vyhažte ven věci za asistence policie.
no směnku máme na nějaký ten nájem.. akorat ona byla na určitou dobu a samozřejmě ji nezaplatili..ted má platnost ještě 3roky pravě mě zajímá jak mi může pomoct policie...jestli je mužu zavolat jak skončí ta lhůta a oni mi pomůžou nebo jestli se do takovych věcí nevkládají...
Výpověď z nájmu bez svolení soudu, lze za zákonem přesně stanovených podmínek. Přečtěte si v OZ paragrafy týkající se nájmu a výpovědi z nájmu. Pokud tyto podmínky splníte, a oni se sami odmítají vystěhovat, smíte to udělat, tak , že jejich věci uložíte v nějakém skladě, a zakážete jim vstup do bytu(vyměníte zámky). Upozorňuji také na paragrafy, týkající se zadržení věci. Je to dost účinný prostředek k vymožení svých pohledávek(pokud je co zadržet). Opět pročíst si příslušné paragrafy OZ.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.