Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s neplatiči

Od: honzas1® odpovědí: 13 změna:

Zdravím... mám takový problém.. pronajímáme RD a nájemníci dluží cca 60tis. na el. a plynu +nájem.. byla podaná výpověd z nájmu která doběhne zítra... náš právník jim ji ještě prodloužil o 10 dní.. chtěl jsem se zeptat, jaké jsou možnosti, pokud se ani za těch 10 dnů nevystěhují? nechce se mi podávat nějaké žaloby.. protože se to vleče a dluh bude stále narůstat.. nešlo by to třeba vyřešit tak že se zavolá policie a exekutor, se kterým se jejich věci přestěhujou do nějakého toho skladu... jsou tam přece na černo a porušujou zákon, tak by s tim mohla policie vypomoct.. nemá s tím někdo zkušenosti? opravdu bych se rád vyhnul soudu, protože se to pak bude hrozně táhnout.. a on mě bude defakto omezovat v podnikání.. a ještě jsem se chtěl zeptat jak je to s tím dluhem u el. a plynáren? když oni mají svojí vlastní smlouvu s nimi tak může se stát, že když se budu chtít připojit a přihlasit zpatky, tak ten dluh hodí na mě? díky za odpovědi

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

atreus*
hodnocení

1x

Policie vám nepomůže, neboť je to občanskoprávní spor.

Budete muset dát žalobu na vystěhování a potom teprve , pokud se nevystěhují dobrovolně, návrh na exekuci.

Když máte právníka, tak se nemusíte ptát laiků zde.

Dluh u elektráren a plynáren je jejich, vás by se neměl týkat.

dobrak*

Nemáte volný pokoj,u vás bych chtěl pronájem ...DOŽIVOTNĚ *smich*

m
hodnocení

0x

Prijdte az nebudou doma a vymente zamek. Mic bude na jejich strane.

hodnocení

to neni tak jednoduche když tam maji věci.. mohli by to nahlasit jako kradež.. ale kdyby se ty jejich věci dostaly rychle pryč tak nevim co by pak mohli dělat

dobrak*
hodnocení

0x

Za 1 -budete se soudit platit právníky a nakonec je dostanete z domu ,ale ty dluhy stejně zaplatíte . Za 2 -Jako MAJITEL DOMU ,s partou známých naběhnete do SVÉHO DOMU a vystěhujete rodinu nepříspusobívých za plot vašeho domu ...Mám ,ale tušení že v obou případech ten dluh stejně zaplatíte *hi*Jo Jo to je to riziko podnikání ...

lucies*
hodnocení

0x

Nechejte je podepsat směnku a prodejte ji "správným lidem". Rozhodně to bude rychlejší než přes soudy...

doplněno 31.08.11 11:04:

A výpověď z nájmu máte, takže pokud nepůjdou sami, tak jim vyhažte ven věci za asistence policie.

hodnocení

no směnku máme na nějaký ten nájem.. akorat ona byla na určitou dobu a samozřejmě ji nezaplatili..ted má platnost ještě 3roky pravě mě zajímá jak mi může pomoct policie...jestli je mužu zavolat jak skončí ta lhůta a oni mi pomůžou nebo jestli se do takovych věcí nevkládají...

des*

Člověče,jděte na tu policii a zeptejte se tam,tady se dočtete jen dohady a ptákoviny.A právníci tady zadarmo neradí.

lui*
hodnocení

0x

Výpověď z nájmu bez svolení soudu, lze za zákonem přesně stanovených podmínek. Přečtěte si v OZ paragrafy týkající se nájmu a výpovědi z nájmu. Pokud tyto podmínky splníte, a oni se sami odmítají vystěhovat, smíte to udělat, tak , že jejich věci uložíte v nějakém skladě, a zakážete jim vstup do bytu(vyměníte zámky). Upozorňuji také na paragrafy, týkající se zadržení věci. Je to dost účinný prostředek k vymožení svých pohledávek(pokud je co zadržet). Opět pročíst si příslušné paragrafy OZ.

kejki
hodnocení

0x

Ten bohulibý zvyk plynárenských a el. distributorů už byl zatržen. Dluh je toho, kdo měl smlouvu.

stirecek*
hodnocení

0x

U nás to funguje tak, že pokud nezaplatíte plyn, el, vodu, odpojí vás od zdroje. Co bude následovat potom? Nájemníci na vás podají trestní oznámení, že jste jim nechal odpojit energie a nestaráte se o ně!

borax*
hodnocení

0x

Kupte chlast, zavolejte si pár bezdomovců zaplaťte jim a nastěhujte je načas do domu, taky odneste všechny vnitřní dveře (jsou stejně vaše) a až dopijí, zas jim přikupte. Ono je přejde tam snima bydlet...až odejdou, pujdou i bezdomovci...Slyšela jsem, že to jinde zabralo.

hodnocení

haha... tak to je dobry napad :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]