Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, rodiče bydlí v starším domku, kde odpad vede do žumpy,která se vybírá, odpadní voda je vedena do příkopu. V žumpě nahoře se vytvořila taková krusta z pevného odpadu,při posledním výběru nám pracovník doporučil to vybrat ručně...Může mi někdo poradit,zda neexistuje nějaký přípravek,který bych tam třeba dala, aby ta krusta byla rozpuštěna? Díky moc za pomoc.
Pokud tím "pracovníkem" myslíte obsluhu vozidla zvané lidově "hovnocuc", tak tento pracovník umí "hovno" a ne "cucat". Rozumný "hovnocucář" přijede s cisternou, kde má základní vodu a obsluhou čerpadel na svém stroji umí tuto krustu rozbít na částečky, které je pak schopen do svého stroje nasát. Je to práce jako každá jiná, je to i o umění a grifu. Jestli Váš "pracovník" je jen řidič vozidla, nečekejte zázraky. Ale - pokud je to "člověk na svém místě" tak si s tím musí hravě poradit, je to o nějaké stavovské cti... A dobrý hovnocucář je naprosto roven jiným podobným profesím! Osobně bych dnes uměl postavit barák od základu na klíč, ale odborně vyčerpat septik bych fakt neuměl, a to jsem v mládí tu hovnocucovou V3S i řídil...
U nás žumpa teče přes 3 přepážky přepadem do místního potoku (ostatním obyvatelům také ,nemáme kanalizaci).Jednou se nám stalo že se ucpala tak nám to firma(hovnocuc) vybrala za 2500kč .(hovada 20minut času) Koupil jsem čerpadlo za 2000kč a sam to 3krát pustil do potoku sám. Pak přišla větší voda(po deštích) a vyplavila tu žumpu a tím ji pročištila,od té doby mám klid.
Ujasněme si pojmy a dojmy..
ŽUMPA je jímka na vyvážení a nemá a nesmí mít žádný odtok do potoka ani do jiné vodoteče.
SEPTIK ať již dvou či tříkomorový odtok má a může být pokud je to povoleno zaústěn do vodoteče.
tak jest lége artis , ale my měli na baráku taky jen žumpu s přepadem kterej byl rovnou svedenej do trativodu(nebyla vícekomorová)..tedy to tekuté odtékalo přímo ze žumpy malou rourou přímo do potoka...tak se to asi kdysi stavělo...
Ale bacha je to jen dočasný klid a pohoda. Jednou za čas se musí i ta základní žumpa tedy to husté vyvézt...usazuje se sice dlouho ale musí i když je tříkomorová.Ten interval se dá prodloužit používáním těch bakterií co rozkládají to hustý ale i tak se kompletní vyvážce jednou za čas nevyhnete. My nyní tak jednou za rok. (Máme malou žumpu a je nás moc)Necháme odvézt a vyvézt všechny komory.Naposledy si řekli O 7.500 Pac když jsme se na to vyprdli,ucpalo to hustý přítokovou i odtokovou rouru a taková hovínková povoden... to je mazec...
Souhlasím s Hopem, šikovnej cucák jak mu říkám já to umí rozbít hadicí, tedy proudem vody.Bojujeme každoročně..několikrát se žumpou tak vím ,že pokud spláchneš do WC nějaké ty prostředky (bakterie, které rozpustí to hustý) tak jen jako prevenci té krusty jako ex post už nefungují.Moje rada je jednoduchá a vyzkoušená...Domluvit se s hovnocucářem a než dojede lehnout na zem dlouhej klacek nebo a míchat a míchat jako kdybys vařila omáčku a ono se to rozpojí a spojí ale fakt . Nevadí že nedosáhneš všude jen míchej a míchej... Je to sice smradlavá práce ale funguje vždyť jsou to jenom naše hovínka..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.