Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Mám asi 5-6 let starý model myčky nádobí AEG.Slouží bez problému.Bohužel dnes se mi prvně stalo že mi nejde zavřít uzávěr od zásobníku na mycí prášek případně tablety.Prostě plastové zaklapávátko je už oběhané a zasobník už zavřít nejde to je nevratné.Myslíte že mohu myčku používat tak dál? Že budu prášek sypat do zásobníku ale protože nejde zavřít tak po dovření hlavních dveří se logicky prášek vysype volně do prostoru myčky.Ptám se proto že nevím jak systém mytí funguje.Ale když byl zásobník funkční tak se otvíral třeba po 10 minutách po zapnutí...Z toho usuzuji že asi proběhlo nějaké před mytí voda se odpustila a pak se teprve otevřel dávkovač s práškem.Nyní se prášek vysype po zavření hned do myčky a možná?(moje dedukce) odteče hned v ůvodu a myčka pak už meje bez prášku.
Muže mi někdo poradit jak to funguje nebo jak to vyřešit.Nový zásobník jsem koukala stojí asi + - 2tis. plus servisu za práci...to jsou skoro 3 tis.Investice do staré myčky..Jak to řešit?
Děkuji Jana
když koukám na reklamy, tak dávají gely a jiné rovnou do prostoru myčky, to samé i u pračky. stejně to nejdív opláchne čistá voda, která rozpustí prášek a pak ta samá voda koluje v myčce, to by pak nemohla být tak malá spotřeba vody. samozřejmě u leštidla by byl problém.
Aha no tak pokud je to tak je to OK.Pak ale nechápu proč tam ten zásobník na prášek je a otvírá se až po cca 10-15 min...Pořád si myslím že tam v začátku nateče trochu vody která krátce vše opláchne a pak odteče včetné toho prášku..No ale ráda se budu mýlit.Budu mýt ted tak a uvidím jak bude nádobí umyté.Když špatně budu to muset řešit.díky
Jana
Jano, já bych zkusila dát tu tabletu do toho "zásobníku" na příbory, pokud ho Vaše myčka má...
Ano určitě zkusím dát i tabletu do koše.Prostě 3 tis se mi do staré myčky investovat nechce.Dnes to zaplatím a zítra odejde něco jiného.Jinač každopádně to je jak jsem si myslela.Nejdřív nateče voda vše opláchne bez prášku,vyteče a napouští se nová a otvírá zásobník na prášek.Takže mě když to nasypu do myčky odteče hned v začátku a pak myje už jen vodou..ach jooo
Dobry den, je to tak jak sama píšete, těch prvních zhruba 10 minut probíhá "předmytí"malým množstvím vody, pak myčka tu špinavou vodu vypustí a při napouštění mycí vody otevře zásobník s mycím prostředkem.
Mrkněte na ten mechanismus, nepůjde ten chybějící zobáček nějak nahradit? Např kouskem plechu přišroubovaným malým šroubkem či dvěma?
Vše vyřešeno! dnes se usmálo trochu "štěstí"..Zašla jsme dnes dopoledne ještě do jedné opravny praček,myček atd..si trochu poplakat a pozeptat se jak to řešit a pán našel vzadu shodou okolností někde na hromadě přesně kompletní celý starší plastový dávkovač pro moje AEG.Takže vyndal na pružinku jen dvířka/záklopku kterou potřebuji já ji doma nacvakla místo staré a Hotovo.Chtěl 250,- ,ráda jsem zaplatila...
Jinač řešení kdybych nechtěla investovat by prý bylo bud po 20 minutách myčku otevřít a teprve tehdy nasypat prášek,nebo používat jen program na 30minut který rovnou myje.
V každém případě děkuji všem za rady,nápady a pomoc.Jana
My máme myčku Bosch a když mi ji prodejce přivezl domů ,připojil a zapnul ,tak ji za chodu pootevřel .Když se přestala točit ramena otevřel ji úplně.Řekla jsem mu ,jestli se to může a on že jo.Tak by to třeba šlo i takhle ,potevřít po předmytí a potom do myčky rychle dát prostředek a zavřít. Jestli se ovšem ta Vaše dá také otevřít během mytí.
doplněno 30.08.11 13:24:Koukám,že jsem odpověděla trošku opožděně . Ono už je po problému.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.