Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vypínač na zasuvku

Od: lujs® odpovědí: 40 změna:

Zdravím.*slunce*

Nevíte někdo prosím vás jestli je v prodeji nějakej mezikus kterej by se dal dát mezi zásuvku a zástrčku od jákýhokoliv el. přístroje a aby cv tom mezikusu byl vypínač aby dál nešel proud do přístroje?.?.? Doufám že sem se vyjádřil dost srozumitelně.*nevi*

Vypínač na zasuvku

40 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Já vím jen o tomhle, ale vypínací mezikus ten existuje pokud vím s dálkovým ovládáním, ale i přimo na něm je ovládací tlačítko.

zaviska.eu/...

svitidla-osvetleni-elektr/...

olaf71*
29.08.11 17:45
hodnocení

2x

nebo

Vypínač na zasuvku #2
hodnocení

Olafe prosím o odkaz.

olaf71*
cocinkamichalka*

To si koupím na nabíječku na mobil :)

olaf71*

moje přítelkyně to má taky na nabíječku,ale vibrátoru. koupím jí však na dálku a s časovým vypínačem, aby se jí nepřebil a jí nerozbil*haha*

marenka*
hodnocení

0x

Mám tu jeden takový prodlužovák. Klasický prodlužovák, na konci jsou 4 zásuvky a vypínač. Když vypínač vypnu, nejde nic z toho, co je tam připojené. Pokud je vypínač zapnutý, svítí.

doplněno 29.08.11 17:04:

Jinak jsem ženská a ne elektrikář navrch, jestli jsem se špatně vyjádřila tak se omlouvám. Ten prodlužovák má asi jenom metr.

hankauk*
hodnocení

0x

Bohužel, o ničem podobném jsem neslyšela. Ale existují prodlužovačky, které lze takto vypnout. Tady v UK mám zástrčku přímo s vypínačem, takže pokud tam mám zástrčku,můžu si vybrat, jestli do ní půjde proud nebo ne.

olaf71*
hodnocení

0x

prodlužka s vypínačem

doplněno 29.08.11 17:33:

třeba tato

Vypínač na zasuvku #3

hodnocení

Tak se zdá že jedinej kdo mě pochopil je bmbx.

Kdybych chtěl prodlužku tak sem ani nepíšu!.!.!

marenka*

Luis, nezlob se na mě, ale tohle mi docela vadí. Všichni víme, co myslíš a když nevíme o konkrétní věci hledáme alternativy. Nehledě na to, že pořád píšeš, že jsi invalidní důchodce a s penězi na tom nejsi nejlíp. Takže vymýšlíme to nejlepší, ale dostupné. A za tu snahu nás seřveš. Fakt na Tebe přestanu reagovat. *bum*Protivo protivná.

hodnocení

Mařenko nezlobte se ale když napíšu ,,Nevíte někdo prosím vás jestli je v prodeji nějakej mezikus kterej by se dal dát mezi zásuvku a zástrčku" a ještě dám obrázek kde červenou barvou vyznačím prostor o kterej mi jde tak se dá pochopit že nechcu žádnou prodlužku!.!.!.!.!
ladinpraha*

Pokud už trváš na červeně vyznačeném prostoru, tak tě musím rovnou upozornit, že do tohoto prostoru se ti dálkově ovládaná zásuvka nevejde. Tam se vejde opravdu jenom zástrčka od prodlužovačky.

hodnocení

Ani o dálkovým ovládání sem nic nepsal.

olaf71*

prodlužka asi není mezikus, ale něco na oběšení, nebo třeba na věšení prádla

ladinpraha*

Luisi, otázka zněla na mezikus mezi zásuvku a zástrčku a to prodlužovačka s vypínačem naprosto splňuje a navíc je nejjednodušším a nejlevnějším řešením. Svoji hlavu jsi sem k nahlédnutí bohužel nedal.

hodnocení

Vo prodlužovačce vím že v prodeji určitě je!.!.! *zed**zed*

hodnocení

Díky všem.

Nenapadlo že to bude ,,zásuvka s vypínačem". *bzum*

michalkolesa*
hodnocení

0x

Myslíte nějaký cestovní adapter? ges.cz/...

doplněno 29.08.11 19:07:

Pardon, blbě jsem si to přečetl, omlouvám se *blee*

hodnocení

0x

lujsi, jak koukám na ten tvůj obrázek, tak tam vidím rozdvojku či roztrojku, nebo rozvodku, říkej tomu jak chceš... dej pozor, u některých starších typů rozdvojka obrací fázi, teda na straně nuláku je fáze a na straně fáze je nulák... takže můžeš být v domnění, že máš vypnuto tím tvým mezikusem a houby!

Víš proč jsou na elektrických spotřebičích namontovány vypínače?

marenka*

I kvůli tomu jsme koupili ty dva "prodlužováky". Teď jsem to měřila a mají metr, akorát na zem. Je to paráda, když se strhne bouřka, tak všechno vypnu jedním jediným čudlíkem. *frajer* U elektroniky plánuju koupi toho samého, ale s přepěťovou ochranou.

michalkolesa*

Nechci odbočovat od tématu, ale samo označení Prodlužovačka s přepěťovou ochranou je více méně jen marketingový tah ja nalákat zákazníky.

Je tam zpravidla nějaký nejlevnější a nejhorší varistor, který se při první napěťové špičce spálí a pak už máte jen drahou prodlužovačku. Mluvím o prodlužovačkách no-name made in china nebo o různých levných okolo 300 až 500 kč.

Aby jste spotřebiče ochránila před přepětím, tak musíte mít ochranu i v rozvaděči, existuje totiž více stupňů ochrany proti přepětí.

A - instalují rozvodné závody, jsou to různá jiskřiště v rozvodnách

B - dává se do hlavního rozvaděče v baráku

C - Dává se do podružžného rozvaděče v baráku (v rozvaděči na patře)

Existují kombinované (B+C moduly), ale to je více méně provizorní řešení než se udělá komplet rekosntrukce v baráku. lepší je když jsou stupně samostatně a mezi nimi je nějaká délka kabelu, aby se výboj vlivem ohmického odporu vodiče utlumil.

D - dává se před spotřebič (to jsou ty v prodlužovačkách)

Někde jsem četl, že před napětovými špičkami nejlépe ochrání on-line UPS (spotřebič je trvale napájen "vyrobeným" střídavým proudem z baterie)

hodnocení

Nevím proč?.?.?

hop®

Hejkale, dobrá připomínka, ale tato Lujsova roztrojka je podle platné normy. Je vidět, že levá zástrčka je vzhůru nohama... :)

lui*
hodnocení

0x

Dálkově ovládaná zásuvkas:

jablotron.cz/...

a tady je k tomu ovladač:

jablotron.cz/...

hodnocení

Pročpak tam nevidím cenu?.?.?

protože spoléháš na druhé a nenamáháš vlastní mozek! zaber!

doplněno 29.08.11 20:45:

ukaž na kolonku Ke stažení, v menu klikni na Cenník, až se otevře, najdi podle typu cenu...

doplněno 29.08.11 20:49:

vůl musí hledat... já jsem též hledal, na rozdíl od tebe jsem věděl, kde a jak...

myslím, že nejsi v situaci, aby jsi mohl vyskakovat... když ti nenapíšu, kde najdeš cenu, tak jsi vedle...

Vypínač na zasuvku #4
hodnocení

Tak promiň že když je na nějaký stránce všechno kromě ceny tak mi to nepřipadá normální.

doplněno 29.08.11 20:42:

Přes 3 další kliknutí a hledat jako vůl podle písmen a čísel?.?.? *zed*

marenka*

Luis, takže ty 3 další kliknutí a hledání jako vůl podle písmen a čísel má udělat někdo jiný? *sok* No tak ale už mám dost. *bum*

doplněno 29.08.11 20:48:

Místo děkuju Hejkalovi za radu ho ještě utřeš. *bzum*

hodnocení

Mařenko zatím sem na každejch stránkách viděl že u výrobku je i cena. Todle je poprvý co tam cena není a musí se složitě hledat.

doplněno 29.08.11 20:50:

Já sem nechtěl nikoho utřít ale vyjádřil sem svůj podiv.

marenka*

Jo jasně. Ale to se dá říct tak, jak to píšeš teď. Hejkale, promiň že otravuju, asi jsem úplně vedle, ale nemůžu najít cenu. Mohl bys mi prosím poradit? Moc děkuju. No nezní to líp? ;)

Jinak, jestli už máš lepší náladu, nač to chceš? Jestli můžu. Abys zbytečně neutratil za něco, co se dá fakt nahradit líp. *jasne*

hodnocení

Něco co nemá vypínač a je to používaný max. 5x denně na maximálně 5 minut.

lui*

Lujsi, tohle je dost běžná praxe. Najdeš to takhle na spoustě stránek. Nemusí se při každé změně ceny výrobku, měnit WEB. Stačí vyměnit jen jednu tabulku. Ale až stráviš na internetu tolik času jako já, tak Ti to ani nepřijde, že je to špatně. Prostě je to jinak, než tam, co to znám.

petr111*

@luis

Odpovím Vám tak jak to dokážete někdy jízlivě Vy.Protože jste se na cenu neptal...

blackflamesiczi*
hodnocení

0x

dobry jsou i s casovm vypinacen ze se zapne a nebo vypne v urcitou dobu mam to v koupelne na zebriku a super vec a maji to v nejakym obchodaku styl OBI ale nevim v kterym jsem to bral

hodnocení

To mám na lampičku u postele.

doplněno 30.08.11 10:02:

To s časovým vypínašem.

předpokládám, že buď je ten tvůj obrázek jenom ilustrační a nechceš zapojit ten mezikus mezi tu vyfotografovanou vidlici a rozdvojku... většina lampiček na noční stolek je připojena jen dvojkolíkovou zástrčkou... jsou to lampy s dvojitou izolací.

Vidlice vpravo na tvém obrázku se montuje na lampy s kovovým tělem...

dal by se v tomto případě použít šňůrový vypínač namontovaný hned za zástrčkou. správně připojený na fázovém vodiči. Ovšem u té rozdvojky, jak píši výše, nevím nevím, nedoporučuji..

hodnocení

Chci to přesně tam co je vyfocený a od lampičky to není. (Většina lampiček má mezi světlem a zástrčkou nějakej vypínač takže to by úplně protiřečilo tomu co píšu v otázce).

brok*
hodnocení

0x

Profesionální mezikus jsou zásuvky s dálkkovým ovládáním. Já osobně jsem to řešil osazením panelové ktabicena krabičku ve zdi, z vypínačem a zásuvkou. Pozor toto řešení se nehodí k ovládání topnych těles. Vypínač není na větší výkony dimenzován.

hodnocení

Zapomněl sem. Koupil sem to o čem psal Olaf71. Přesně to vyhovuje mému ůčelu.

Vypínač na zasuvku #5

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]