Nejste přihlášen/a.
Mám nedávno koupený WC kombi typ "Ideal Standard". Jen pro upřesnění, je to ten blbej typ, co nejde vypouštěcí mechanizmus vymontovat z nádržky samostatně, ale musí se nejdřív odšroubovat ta nádržka.
WC má dvoustupňové splachování. Tlačítko na víku nádržky je rozděleno na poloviny, na max a min. Mělo by to splachovat asi 3l a pak asi 6 až 9 l (dle nastavení). Všechno zatím funguje jak má, ale jedna věc mne udivila. Musím po celou dobu splachování držet to tlačítko (je jedno jestli min nebo max). Jakmile tlačítko pustím, splachování ihned přestane. Nějak se mi to nezdá. Má to takhle být a nebo je někde něco špatně (závada nebo špatné nastavení)? Všechny jiné normální WC stačí jen tlačítka stisknout, pustit a spláchne se celé potřebné množství vody.
Prosím poraďte. Je to normální, že musím tlačítko držet po celou dobu splachování?
Ne toto není normání funkce tohoto splachování. Už jsem se s tímto problémem setkal (ovšem nebyl jsem u tohoto zákazníka jako instalatér, problém jsem neřešil), myslím, že by stačilo seřízení splachovacího mechanismu, možná jen délku tyčky pod tlačítkem.
Myslím si také, že to není normální funkce. Netuším ale, v čem může být problém. Pod tlačítkem není žádná tyčka, ale od tlačítka vede ke splachovacímu mechanismu úzká hadička, údajně tudy při stlačení tlak vzduchu spustí splachování. Mám k WC jen dvě stránky "obrázků", ze kterých ale moc nejde vyčíst. Mohu případně tyto dvě stránky oskenovat a sem vložit. Pomohlo by vám to, abyste mi poradil více? Díky předem.
WC bylo koupené v OBI a jako výrobce je uvedeno Brussels - Belgium. Firma ale žádná nikde není, je to nějaký ten "euro" výrobek. Je to sice ještě v záruce, ale jednak si neumím představit, že bych měl WC znova demontovat a někam vozit a pak si myslím, že to bude nějaká blbust. Jen přijít na to, jaká.
Hmm. Tak to zkuste naskenovat. Pokud by se to sem nevešlo, můžete poslat na poradte_hop@volny.cz. Raději moc nezmenšovat kvůli čitelnosti...
Našel jsem na netu, že výrobcem je firma Ideal Standar. Popis je na tomto linku. Asi to ale taky nepomůže.
Připojuji část z Vašich obrázků pro případné další rádce, kteří by chtěli pomoci. Jediné, co mne napadlo - jestli splachovač svým vrškem dosahuje až těsně k víku, aby chod tlačítka a tím tlak v hadičce byl dostatečný - lze seřídit posuvem v označeném místě.
Jinak co se týká záruky, možná bych se dotázal v místě prodeje (OBI), jak tuto reklamaci řešit, jestli pošlou svého technika na místo, případně jestli máte používaný záchod odmontovat a přivézt celý a jestli vám na dobu vyřízení zapůjčí jiný. Pokud budete správně přidrzlý v mezích slušnosti, pravděpodobně Vám patřičný díl vydají zdarma, jistě už s tímto systémem mají své zkušenosti a nechtějí nas*at a ztratit zákazníka. A vzhledem k tomu, že identický díl mít asi nebudou (je jim dodáván pouze v sestavě celého kombiku), máte naději, že dostanete díl podobný a spolehlivější třeba od Alcaplastu - i kdybyste měl doplatit rozdíl v ceně a splachovač sám vyměnit, vyplatí se to, budete mít klid.
Podle mne je vše nastaveno tak jak je na obrázcích ukázáno. Zkusím se tedy dotázat v OBI i když v tom nejsem zrovna optimistický. Možná i zkusí poradit někdo další. V každém případě vám za rady děkuji, i když bohužel zatím nevedly ke kýženému výsledku.
Tak jsem právě přišel od WC. Celé jsem to znova prohlédnul a všimnul jsem si, že na tom jakémsi tlakovém spínači od kterého vede hadička dolu k vlastnímu splachovadlu, je ještě jakési červené šoupátko. To má dvě polohy, které jsou označeny symbolem otevřeného a uzamčeného zámku. Nevím, zda tohle byla ta příčina, ale šoupátko jsem nastavil do polohy otevřeného zámečku, zkontroloval i všechna ostatní nastavení (výška hladiny, poloha tlakového spínače pod tlačítkem a pod.). Po několika pokusech konstatuji, že již splachování funguje jak má.
Tímto všem ochotným, podělit se o rady a nezištně pomoci v nouzi, děkuji a přeji hezký den.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.