Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak udělat rezervoár vody ze skruže

Od: brumla* odpovědí: 8 změna:

Plánuji udělat na zahradě rezervoár ze skruže. Díru ve tvaru skruže bych měl vykopanou. Jenže nevím další postup - dát skruž do země, dovnitř nalít beton a něčím to natřít zevnitř, aby neprotékala voda nebo nejprve vylít do vykopané země beton - základ, na ni poté po zatvrdnutí skruž položit (přilepit)? Má někto s tímto zkušenosti, že by poradil?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

w1dowmaker*
hodnocení

0x

Asi nejlepší bude koupit nějakou Hydroiz. folii a dát jí do skruže a nějak jí přychytit bo obvodu

jabraka*
hodnocení

0x

Také bych to viděl na vyložení díry folií.Ale nejprve je nutné jezírkovou folii podložit třeba geotextilií.Jinak hrozí prodření folie o betonové hrany.Tedy utěsnit skruž jinak není myslitelné.

JABRAKA

brumla*
hodnocení

Takže asi bude jednodušší tam zakopat kovový sud :)

Ale on zas může za pár let v té zemi zrezivět ... *ee*

a co plastový sud? ten by zrezivět neměl...

avena*
hodnocení

0x

Zachytávam takto vodu z okapu. Jamy sú vykopané pri každom okape - 4, do hĺbky 5 m. Zpočiatku som zabetónoval dno ale voda utiekla. Oslovil som firmu, čo robí jazierka a tí mi spravili tulec - vales s dnom. Do skruží som natiahol geotextíliu a potom som vsadil tulec. Bol dlhší ako skruže, aby sa dal na vrchu zahnúť. Ide to ťažko ale ide to. Vrch je prikrytý betónovým krytom, ktorý tú gumu drží. Vodu čerpám kalovým čerpadlom - musím odsunúť kryt. Už mám vymyslený iný spôsob, len to musím zrealizovať.

des*

Já mám skruže zakopané v zemi ca 10cm rantl a spodek jsem udělal z betonu.Po zaschnutí jsem celý vnitřek natřel gumoasfaltem.Drží to už 18let a není problém.

brumla*

A o to mi zrovna jde, jenže nevím, jestli nejprve dát skruž do země a pak vybetonovat dno nebo naopak (viz. výše)

des*

Fajn postup:položil jsem zkruž na zem a obkreslil kolíkem.Poté jsem odebíral opatrně zeminu,aby se nezhroutily stěny.V zásadě je třeba nekopat díru bezhlavě,je potřeba aby byla nazemi původní,léty usazená a tvrdá hlína.Potom jsme skruž vzali 4chlapi do rukou a šupli ji dolů.Šlo o zkruž vysokou 1metr.Po položení jsem ji podškrabal do roviny a udělal 10cm beton 1:3 .Ca za 3dny jsem natřel celý vnitřek gumoasfaltem.Zápach vyvětrá za pár dní a může se používat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]