Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podlaha a podlahové topení

Od: llenka odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

v projektu máme složení podlahy: Podklad, 27cm EPS, 8cm anhydrit, dlažba. Chceme do koupelny dát podlahové topení. Elektrické topné rohože. Bylo nám elektrikářem sděleno, že je lepší rozdělit skladbu na dvě vrstvy izolace, tak aby se neohřívalo tolik anhydritu. Např.: Podklad, 20cm EPS, 5cm železobeton, 7cm EPS, 3cm anhydrit. Vidíte v tom problém, nebo je zbytečnost to takto komplikovat? Nebo je to opravdu tak velkým přínosem? Děkujeme...

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

milanpancho*
hodnocení

0x

Elektrické podlahové topení jsem dělal dceři v betonu a synovi v nivelaci pod dlaždicema.Podlaha v betonu hřeje méně přesvědčivě a až tak za 2-3hod.Topení pod kachličkama se mi jeví přijemnější.Sledoval jsem to 3 zimy.Topení jim neslouží k vytapění domu,ale ke komfortu.

hodnocení

0x

Nehledě na vrstvu polystyrenu ,kterou máte nadsdartně tlustou což v součtu všech vrstev jsem jestě na stavbě neviděl.*sok* Normálně se lije anhydryt na podlahové topení v tloušťce 5 cm což je 2 cm trubka + 3 cm nad ní vrstva = 5cm . *jasne*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]