Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zadělání spárů

Od: andilek* odpovědí: 3 změna:
Prosim vás o malou radu. Potřebuju opravit spáry v místnosti. Neustále mi padá omítka. Nevim, jak mám ty spáry zadělat. Za odpověď předem děkuju.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

zwiki*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Spáry tmelem nebo sádrou,kup si špachtly a pěkně to musíš uhladit.Hezký nový rok:)

pavel2*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Jestli se jedná o spáry mezi panely, tak rozhodně ne sádrou. Musí to být tmel, který je pružný, protože panely se vůči sobě pohybují, ale zase ne moc měkký, aby se nedal promáčknout rukou. Zkuste např. akrylátové tmely, v prodejnách s nátěry vám určitě poradí.

vita*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Zdravíčko, spáry v rozích jsem vyplňoval akrylátovým tmelem, buď pistolí nebo normalně prstem a po chvilce pak přejel vlhkým štětcem, aby to pak nepraskalo.
Co se tyče děr po hmoždínkách, různých skulinkách a podobně - doporučuji tmel Onetime, je vyborný, pružný, rozhodně ne sádru.
Pokud chcete odstranit jen nerovnosti, tak je výborná stěrka Prolux, natáhnete nerez hladítkem a je po starostech.
Pokud jde o popadanou omítku, tak já to dělal takto - pokud je té omítka širší nez cca 0.3cm, tak jsem
nejdřív panel napenetroval Soicratem, pak natáhl tenkou vrstvu hrubé omítky a druhý den přetáhl
štukem (Keraštuk, cca 89Kč za 8Kg).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]