Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Svářečka Kyslíko-Vodíková

Od: lolec555 odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, pracuji na této svářečce volny.cz/... a všechno mám hotové kromě napájení mám to v bedně je tam ještě dost místa rád bych tam dal něco na napájení a dopředu zároveň regulátor proudu kvůly délce plamene. Potřebuju aby to šlo zapojit přímo do 230V napětí do zásuvky můžete mi poradit co použít. Napadla mě nabíječka auto baterií ale to asi nebude moc vhodné a bude problém to regulovat co myslíte vy. Děkuji předem.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Procházel jsem svaroforum a našel jsem něco co by bylo možné použít svarbazar.cz/... . Pokud to nebude stačt, ozvěte se zde zítra, podíval bych se ještě po něčem jiném.

lolec555
hodnocení

Mě nejde moc o regulator mě de spíš o zdroj protože pokud vím tak k rozkladu destilované vody na vodík a kylík je potřeba proud stejnosměrný a né střídavý.A pro 10 článků je potřeba 20V a 0-120A k regulovaní plamene a to potřebuju zroj s možností regulace přívodu stejnosměrného proudu a celé to chci zapojit do 230V napajení. A jenom na okraj to je regulátor k trafosvářečce.

To je vpořádku. Jako zdroj múžete použít klidně trafosvářečku, kde na výstup dáte usměrňovač (např. dostatečně dimenzované diody do můstku) a na primáru regulujete výše zmíněným regulátorem. Můžete použít i jakýkoli jimý transformátor s potřebným výkonem potřebným výstupním napětím a usměrňovačem. Výkon a potažmo i proud zase lze regolovat popsaným regulátorem.

kamill*
hodnocení

0x

Porada o 35 ročnej amatérskej -nebezpečnej vodíkovej zváraciej súprave je anachronizmus! Dnes sa min.použiva aj acetylen .V opravárenstve sa používa výlučne ochranná atmosfera a dostupná je i kutilom .Prepáčte.

lolec555
hodnocení

Prosím žádné tlakové lahve a tohle mě toto vyhovuje jenom hledám zdroj.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]