Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rekonstrukce strechy

Od: dandee* odpovědí: 6 změna:
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat na váš názor na moji rekonstrukci střechy. Stávající střecha je celoplošně pobytá deskami(cca 2 cm) krytina eternitová, před eternitem zde byla břidlice což znamená spousta zbylých hřebíků.
Chtěl bych eternit vyměnit za eloxovaný hliník (0,8mm) skrz váhu (tašky nechci).Chtěl bych opět celoplošné pobití tzn. bud přidat na stávající vrstvu třeba desky (1,5cm) skrz zbylé hřebíky nebo sundat eternit i s deskami a dát nové třeba (2,5cm)? Nechci rošt jelikož jsem viděl takové střechy po kroupách tak nechci riskovat důlky.
Dále otázka má význam difuzní folie, když není a nebude nikdypůda využívána k bydlení?
Dík za rady, Dan.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

des*
hodnocení

1x

Mám na střeše elox hliník 0.8mm ,položený na deskách,podložený dehtovaným papírem.Ale po kroupách jsou důlky všude,ten plech je tenký.Myslímže by byl lepší ocelový profilový,silnější.

dandee*
hodnocení

do plechu sem nechtěl jít z důvodu menší životnosti, ale hlavně kvůli tomu že se připevnuje do vlnky. A pochybuji, že takové gumové těsnění vydrží několik desítek let na slunci .

Těsnění pod šrouby je z neoprénu, mělo by vydržet po celou dobu životnosti krytiny, nicméně vlivem dilatace krytiny se povolý, téměř nikde se neuvádí, že by se měly každé 3 roky přetahovat.

lui*
hodnocení

1x

Já každému, kdo o to stojí, radím pořídit si krytinu Capacco. Nedám na ni dopustit. Vypadá to jako černý eternit. Je to prakticky nerozbitné. Váhu to bude mít o trochu větší než eternitová šablona. Pracuje se s tím stejně. Když je potřeba pod tím něco udělat, tak se to jen ohrne a dostanete se bez problémů pod ní, tedy nepraskne jak eternit. A hlavně: za tu cenu, to není térák, ale poctivej kus plastu. Vyráběné je to z rozemletých kabelů. Tady je odkaz.

capacco.cz/...

Pokud bude zájem mohu poslat foto střechy, jak to vypadá na baráku.

doplněno 29.08.11 20:12:

Je to pochozí, kroupy tomu neublíží ani náhodou, a dává se pod to paropropustná fólie. Pro případ, že by to někdy bylo potřeba zateplit. Ta cena už tolik nenaroste, a člověk nikdy neví.

doplněno 30.08.11 17:47:

Jedna fotka detail spoje...

Rekonstrukce strechy
dandee*
hodnocení

Jestli bych mohl poprosit o fotku, a jak se tato krytina přichytává, stejně jako eternit? Četl jsem, že se po čase na slunci trochu zvlní a může docházet k zatíkání (k tomu by měla zabránit lepenka, ale i tak). Dík

lui*

A celkový pohled na část úžlabí...

doplněno 30.08.11 17:50:

Je vidět i jeden větrací díl, který odvětrává prostor pod krytinou.

Rekonstrukce strechy #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]