Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pogumování pásových kol?

Od: zdenda123ts odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, chci se zeptat, jestli někdo nezná nějakou firmu (nejlépe v blízkosti Prahy) kde by se zabývaly pogumováním pásových kol. Nějaké firmy jsem našel, ale ty většinou nebyly ani ve Středočeském kraji a jejich ceny za jednu pásnici podle mého neodpovídají realitě. Mám tříkolovou pásovou pilu od Kovopodniku typ PP 500 o průměru kol 25 cm a za jedno kolo si u jedné řekli 1600 Kč s vycentrováním (u druhé 850 Kč bez vycentrování). Já tomu teda nerozumím a nevím, jaké ceny se kolem toho pohybují, ale přijde mi, že 1600 Kč za jedno malé kolo je trochu moc přes čáru. Zase chápu, že bez vycentrování by se kolo potom při práci třáslo a pás by se poté přepínal a prasknul (jak mi to jeden pracovník vysvětlil), takže se asi vyplatí s vycentrováním, ale řeknu upřímně, 1600 Kč za 3 kola se mi dávat nechce. Kdyby ještě za 2 tak budiž, ale takhle mě to vyjde dráž, než samotná pásovka...

Je tu asi teda ještě možnost si kola pogumovat sám nějakou gumotextilií pomocí chemoprenu, ale tomu tedy moc nevěřím, že by to bylo tak přesné, jako to pogumování, tak to bych bral asi jako poslední možnost...

Takže jestli by někdo znal nějakou firmu nejlépe blízko Prahy, kde by dělali pogumování pásových kol za trochu příznivější ceny...?

Děkuji za případné odpovědi.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Bohužel ti asi neporadím kde je nechat pogumovat, spíš by mě zajímalo proč je bandáž špatná? Co mám pásovku, tak už dobře deset let řeže snad každej den a bandáž stále vynikající. Dáváš pily zubama mimo bandáž?

zdenda123ts
hodnocení

Tu bandáž, co na ní dosud mám, je už docela sjetá, hodně tvrdá a zpuchřelá (2 jsou tam nalepeny a přeplátovány přes sebe, ta třetí je nejspíše originální) proto je chci nechat vyměnit. Pilový pás dávám normálně zubama na bandáž, protože ty kola jsou asi max. 3 cm široké a já většinou používám pásy šířky nad 1,8 cm a výše a taky jsou trochu vypouklé, takže když bych pilový pás umístil zuby mimo bandáž, tak by mi sjížděl (nebo to je taky tím, že ta bandáž je už opravdu hodně sjetá u krajů, což je vidět i na vnitřím krytu pily-jsou na ní čmouhy od gumy). Ale spíše jsou už u krajů opravdu hodně sjeté...

Ještě se vás chci zeptat takhle, vy máte na vaší pile kola pogumovaná nebo po domácku nalepené bandáže? Pokud máte po domácku nalepenou bandáž, pociťujete nějaké vibrace kol při řezání? Jelikož já na té mé, když řežu a pilu vypnu, tak když dobíhá tak se ke konci docela dost otřese, což si myslím, že by s dobrým pogumováním dělat nemělo.

Díky za odpověď.

Kola mám pogumovaný ještě z výroby. Pás se dává zubama mimo bandáž, ovšem pokud je bandáž hodně špatná tak tam tam pás sedí blbě.

zdenda123ts
hodnocení

Zeptám se ještě takhle, co byste mi doporučil vy? Nechat si kola někde pogumovat s vycentrováním a nebo si je po domácku nalepit nějakou dobrou gumotextílií a silným chemoprenem přilepit a pak třeba dát někomu na soustruh, aby tu gumu trochu srovnal?

A ještě by mě zajímalo, jak silnou tu bandáž bych si tam měl dát? Na té, co mám doposud na kolech, je něco okolo 2-3 mm silná vrstva, u těch krajů je toho asi o něco méně. A měla by být měkká nebo nějak středně?

Díky za odpověď.

Asi takhle. Nikdy jsem to nepotřeboval, takže jsem nad tím nikdy nepřemýšlel. Ale jak se znám, tak bych se poprvé někde pídil nechat si to udělat a kdyby se mě nezdála cena tak bych si to udělal sám. Ovšem v tomhle případě záleží dost na výsledku a ten v domácích podmínkách není asi úplně dokonalej. 2-3 mm není moc, já mám odhadem něco kolem půl centimetru tvrdší gumy.

Jen tak na okraj jsou pily který nemají bandáž vůbec a jde železo po železe. Ale to se jedná o kmenový pásový pily.

aaaaaaaaaa
hodnocení

0x
zkus Gumokov HK, tam jsem byl, ale je to tak 15 let

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]