Nejste přihlášen/a.
Volam SOS, potrebovala bych poradit. Mam novou pracku zn.AEG Elektrolux LAVAMAT a stala se mi nehoda, spadl mi za buden pracky pilnik na nehty, asi 10 cm dlouhy hlinikovy. Bojim se prat, ze mi pilnik poskodi vanu, ktera je z plastu. Prosim pomozte radou, jak ho mam vyndat. Jak mam postupovat.Dekuji za odpoved.
Pokud je otvírání horní a pilníček nezapadl do výpusti,lze zkusit nacpat do mezery kus měkkého textilu,starý svetr,a pomocí drátu ho posouvat spolu s pootáčením bubnu.Při trošce štěstí se zachytí a vyjede ven.
JABRAKA
Pozor Milane,s tím magnetem bys neuspěl.Hliník je nemagnetický,zatímco buben pračky ano!Nerez,legovaný niklem je magnetický!
Pračky s horním plněním jsou běžně vybaveny dvířky právě pro tento případ. Dvířka se v okamžiku otevření pračky nacházejí přesně na dně bobnu - stačí nahlédnout do návodu k použití... jejich otevření je otázkou pár vteřin.
Kolega problém vyhmátl. Místo dvířek můžete ale najít takél plastové žebro (též vyvažovací), snadno je vyjmete a dno máte jako na dlani. Také se vesměs přesvědčíte, kolik tam máte sajrajtu hlavně z tzv. vodního kamene ... pokud nečistíte. Žebro nezapomeňte nasadit a zkontrolovat uchycení.
Vrchní plnění:ohnout drát a zkusit ho vytáhnout.Menší háček a třeba by se zaklesl a pomalu šel ven.Boční plnění:Měli jsme jednou pod bubnem hřebík,který nám prorazil vanu pod bubnem.Šlo to zalepit pájkou,to jen kdyby se něco stalo.Opravář chtěl 3000kč,já si to spravil zadara.To by šel vytáhnout asi tak,že by se ta vana demontovala.A ještě všechny pračky mají sítka tak mrknout tam,i když pilníček je dost velký.
Jak to dopadlo? Podarilo se pilnik dostat?
Mam ted bohuzel obdobny problem. Spadla tam mala plastova krytka. Mam pracku Elektrolux s hornim plnenim.
Tak jsem tu plastovou krytku vyndal
Postup: na jeden konec uterky jsem privazal provazek. Druhy konec jsem privrel do dvirek. Zacal jsem otacet bubnem. A ta uterka vytlacila ten plastovy predmet nahoru.
Ještě pro bokem plněné - vypnout z elektriky, odkrytovat zadní stěnu. Nevšímat si kulatých knoflíků termostatu, ale dvou čudlů se šroubem a matkou vprostřed. Nástrčkovým klíčem povolit matku a vytáhnout topení. Jde ztuha, protože guma je rozmáčknutá kolem otvoru. Zkontrolovat dno prohlubně. Opatrně, nerez je OSTRÝ. Skusit pračku naklopit, aby vše spadlo do dosahu ruky. Vyndáte dráty z podprsenek, knoflíky i hřebíky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.