Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jak ohřívat polévku - část nebo celou?

Od: minda® odpovědí: 12 změna:
avatar minda

Můj dotaz může znít hloupě, ale mě máma učila, že když je navařená polívka nebo např. guláš do zásoby, dá se do lednice a pak se neohřívá pokaždý všecko, ale odebere se určité množství, to se ohřeje a sní, a tak ten "základ" v lednici vydrží dýl... tehdá ještě nebyly mrazáky ani mikrovlnky..;) a teď přišla moje dcera s revoluční myšlenkou, že je logické, aby se to naopak vždycky celé povařilo, zničily se počínající bakterie, ujedlo, zas dalo do lednice, zas povařilo a něco ujedlo... atd... a tak to prý vydrží mnohem dýl... tak teď nevím...*nevi* co vy na to?

 

 

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

1x
avatar hejkal

navařte velký hrnec guláše a stravujte jenom ji jejím systémem celý týden...

zaručuji, že i kdyby byl guláš jejím nejoblíbenějším jídlem, tak po zlikvidování obsahu toho hrnce už ho nebude chtít dlouho vidět a na tu svoji novelizaci ráda zapomene...*blee*

doplněno 27.08.11 12:48:

juch, i já jsem si ohřál polívečku...

To je trefná odpověd :)

+1

27.08.11 14:34
hodnocení

*smich*

 

olaf71*
hodnocení

0x

právě že tím ohřátím se bakterie rozmnoží. správně se má polévka uvařit, udržet horká,podávat 70 °C horkou a po 4 hodinách vyhodit. v domácím prostředí po uvaření co nejrychleji ochladit a šup do lednice, nejlépe do mrazáku. existují šokové mrazáky, kam se dává jídlo teplé a při teplotě -50°C rychle zmrzne ( tak se vyrábí mraž.jídla)

buss

Konzumovat v 70°C? Ono už nejde někdy vydržet co teče z TUV a to má mít max. 60°.

olaf71*

Já jsem psal podává,tím myslím veřejné stravování. To je jasný, že si jí nepohrnete do hlavy, když Vám to bude pálit jazyk. Stačí chvíli počkat, pomíchat a je to.Káva se také zalévá vroucí vodou a pije dle chuti. Navíc tuto zásadu si pamatuji z doby, kdy jsem studoval provozu hotelů a společného stravování.

 

markaa*
hodnocení

0x

Myslím že je to nesmysl když to budete pokaždé ohřívat celé, tak se to podle mě zkazí dřív. U nás se také ohřívá jen to co sníme a myslím že to tak dělají skoro všichni, takže na tom asi něco bude.

 

naihonn*
hodnocení

0x

Pokud by se to vždycky opravdu povařilo a ne jen ohřálo, tak by to samozřejmě mohlo pomoct zničit většinu bakterií, ale zároveň by to účinně zlikvidovalo i případný zbytek vitamínů a různých dalších užitečných živin. Další věc je, že při tomhle častějším znovuohřívání/znovuvpovaření je podle mě i větší šance, že třeba právě polívka pěkně zkysne.

cocinkamichalka*

Taky si myslím - spíš než o bakteriích to bude o chuti. Párkrát přihřívané cokoliv je pěkný hnus.

hodnocení

díky za názory... souhlasím... jsem ráda, že to celý život nedělám špatně...;)

 

claire*
hodnocení

0x

V zásadě má dcera pravdu, var zničí bakterie, ale muselo by to bublat pár minut a pak by se to třetí den nedalo jíst... Pokud budete uchovávat jídlo přikryté a v lednici, tak to s tím množením bakterií tak zlé nebude. Koneckonců lidstvo ještě nevymřelo a to si vaříme do zásoby určitě často ;) V lednici vydrží jídlo tak tři, možná i čtyři dny nezávadné i bez převařování.

 

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud v polívce dojde k rozvoji kultury patogenů,není nic platno ji ohřívat nad 80 stC .Po bakteriích zbudou totiž bakteriální toxiny,které otráví organizmus i bez bakterií..

JABRAKA

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]