Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava kamených základů-spárování,čištění

Od: cak* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, potřeboval bych prosím pomoct s opravou soklu-základů. Loni jsem dělal fasádu a letos bych potřeboval popravit ten kámen. Nevím přesně čím bych měl spárovat...nehce se mi kupovat žádná směs, nejradši bych nějakou namíchal. Další problém je v původní modré barvě nebo co to je( a také původní spáry, nejspíš sám cement, drží)...neskutečně drží. Celé jsem to obrušoval rotačním ocelákem, ale moc se tomu nechce...Přidávám nějaké foto pro představu. Předem děkuji za pomoc.

Oprava kamených základů-spárování,čištění

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cak*
hodnocení

Další:

doplněno 25.08.11 20:08:

:

Oprava kamených základů-spárování,čištění #2

kjanik112*
hodnocení

0x

Namodralá barva malty říká, že by se mohlo jednat o portlandský cement,ten je modrý, a asi přímo o cementovou kaši. Přečtěte si na Wikipedii článek Pemrlice-tou by to šlo oklepat. Zvládnete to i sám, spíš než odbornost budete potřebovat trpělivost.Zkuste si ji vypůjčit od nějakého kameníka.

cak*
hodnocení

Děkuji za radu. A co ta spárovací hmota, neví někdo jak namíchat nějakou kvalitní? Také nevím jak sladit ty původní spáry s těmi novými, pač ty staré z tama nedostanu...Děkuji.

ann*
hodnocení

0x

Otázkou je, čeho chcete dosáhnout? Jestli jen "nějak" dospárovat v místě chybějící spáry a nebo vše udělat jako "ze žurnálu"?! Já bych to nepřeháněla, namíchala cement písek vodu a mezery tím vyplnila ;)

cak*
hodnocení

Tak radši bych to udělal celé, ale to bych asi padl než bych to udělal...jak říkam, ty původní spáry drží jako hrom. Nebo možná neznám správný postup...

ann*

Tak pak buďto zkusit "vymlátit" el.kladivem - lehčím kangem se špicou a nebo s tou pemrlicí?! Kameny se zdají dosti veliké, tak by po odstranění spáry neměly vypadávat. Ale zas když to tak pěkně drží *nevi* škoda, že jsou ty původní spáry (jak koukám na fotku) vyplněné až tak hodně, jinak by se nabízelo, přespárovat to přes to, aby to vypadalo, jako spára nová ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]