Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřeboval bych prosím pomoct s opravou soklu-základů. Loni jsem dělal fasádu a letos bych potřeboval popravit ten kámen. Nevím přesně čím bych měl spárovat...nehce se mi kupovat žádná směs, nejradši bych nějakou namíchal. Další problém je v původní modré barvě nebo co to je( a také původní spáry, nejspíš sám cement, drží)...neskutečně drží. Celé jsem to obrušoval rotačním ocelákem, ale moc se tomu nechce...Přidávám nějaké foto pro představu. Předem děkuji za pomoc.
Namodralá barva malty říká, že by se mohlo jednat o portlandský cement,ten je modrý, a asi přímo o cementovou kaši. Přečtěte si na Wikipedii článek Pemrlice-tou by to šlo oklepat. Zvládnete to i sám, spíš než odbornost budete potřebovat trpělivost.Zkuste si ji vypůjčit od nějakého kameníka.
Tak radši bych to udělal celé, ale to bych asi padl než bych to udělal...jak říkam, ty původní spáry drží jako hrom. Nebo možná neznám správný postup...
Tak pak buďto zkusit "vymlátit" el.kladivem - lehčím kangem se špicou a nebo s tou pemrlicí?! Kameny se zdají dosti veliké, tak by po odstranění spáry neměly vypadávat. Ale zas když to tak pěkně drží škoda, že jsou ty původní spáry (jak koukám na fotku) vyplněné až tak hodně, jinak by se nabízelo, přespárovat to přes to, aby to vypadalo, jako spára nová ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.