Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, před lety jsme koupili starý dům, a naletěli jsme, po pár měsících se projevila značná vlhkost ve zdech, za nábytkem byli mokré zdi do výšky nábytku. Byl problém se starou kanalizací na pozemku. Dle znalců bylo nutné udělat kanalizaci novou, jen jeden chtěl i podřezání domu, protože šlo všechno přes soud, soudní znalec doporučil jen novou kanalizaci, a problém se prý odstraní. Udělali jsme loni v létě novou kanalizaci včetně nových rozvodů odpadů v domě, jednu novou podlahu v jednom pokoji, kde byl stav podlahy nejhorší (odstranila se vrstva nejméně 50 cm).Kolem domu se ze 3 stran mimo strany od chodníku z ulice položila drenáž . Ve sklepě je studánka, která se cca za 3 dny pokud pršelo vyčerpávala. Nyní stačí, když prší půl dne a sklep se zaplaví studánkou až do výše cca 30 cm min. Což před tím nedělala. Máme tam čerpadlo, které spíná, ale pokud je přívalový déšť, čerpadlo nestíhá, a když vypadne proud, tak je sklep pod vodou. A to tam máme kotle na vytápění, plynový a na uhlí. Takže se děsíme zimy, že při zatopení kotle prasknou. Je pravdou, že jsme ve vsi v pod mírným svahem, je zde jílové podloží, a asi je zde dost spodní vody. |Také si myslím, že při kopání při pokládání nové kanalizace se někde porušil jíl, a voda si asi udělala cestu více k domu. Studnu máme z druhé strany domu než je sklep (částečně podsklepený dům), je hluboká cca 20 m (kopaná) a voda je po celý rok cca 6 m ode dna. Tam kde je u kanalizace revizní šachta, kde je roura v hloubce 1m pod povrchem, je po dešti tato šachta zaplavená vodou od výšky min 0,5 m. Poraďte, co s tím, aby nedošlo k zatápění kotlů. děkuji.
Dobrý den,
je třeba zajistit aby voda se vůbec nedostala k domu. Na to slouží meliorace pozemku. Hydroizolace je nutná. jinak se vzhkosti nezbavíte...
Děje se mi doma totéž.Protože je sklep dost vysoký,řešil jsem to tak že jsem kotle odpojil a vysledoval nejvyšší bod hladiny,kdy už voda nepřibývala a sama se ztrácela.Potom jsem udělal pod kotle fundament ještě vyšší o 20cm aby byla rezerva a upravil přípoje kotlů.Zbytek jsem zasypal štěrkem.Takže je ve sklepě voda,zasypaná šutrem,a kotle na betoně v suchu.Jímku jsem vybetonoval až nahoru abych viděl co dělá hladina,ale již nikdy nestoupla na zátopový stupeň.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.