Nejste přihlášen/a.
Budu stavět RD a mám možnost mít zadarmo betonové sloupy klasické pro vedení elektriky. Myslíte že je dobrý nápad dát je do základových pásů? říkal jsem si že bych je nakrátil na délky obvodových zdí a šupnul je tam ještě s nějakým kamením a zalil podlil oblil betonem nebude třeba vadit že jsou duté?
madrane, starý beton se nikdy nespojí s novým, do betových základů se nemá míchat nic jiného...přesto se to dělá...
takže proti profesní radě doporučuji patky (3 metry dlouhé?) vložit na utlučený podklad v rýze a na to normálě betonovat...popřípadě zdít ZB..
"se nemá míchat nic jiného"... ani kamení? chystáme se na základy a byl jsem připraven tam něco narvat... děkuji za radu.
Já měl ty samé sloupy a použil jsem je jako zpevnění terénu kolem domu před příjezdem stropních panelů (jinak by se tam ten jeřáb při pokládce asi utopil). Zároveň jsem si tím v podstatě předvyrobil základ na terasu, je to celkem fajn. Každopádně krátit ty sloupy nebyla vůbec žádná legrace, obsahují totiž samozřejmě taky železo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.