Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Krytina na pergolu, čirá/bronz, zkušenosti

Od: mathys* odpovědí: 10 změna:

Zdravím všechny.

Chystáme se zastřešit pergolu, ale nevím jakou krytinu mám použít. Slyšel jsem, že nejlepší a nejpoužívanější je momentálně trapézový polykarbonát. Nechtěl bych používat nic podobného lexanu nebo jiným dutinkovým krytinám.

Dejme tomu, že materiál bych volil trapézový PC (Suntuf CSE nebo Marlon CSE). Potíž je však v tom, že potřebuji poradit, jestli zvolit úplně hrubou strukturu-Marlon, nebo volit jemnější-Suntuf? Dovozce je www.lanitplast.cz

A taky si nevím rady, jestli je lepší volit barvu čirou/mléčnou či bronz(kouřový)...

Bojím se, že vzhledem k oknu, které pod pergolou je-dle fotky, bude bronz nepoužitelný, aby nám nebral moc světla. Na druhou stranu je to jižní strana a paří tam hodně slunko.

Dilema :)...Osobní tip je střední struktura a čirý/mléčny odstín. Manželka by chtěla bronz.

Máte někdo zkušenost s barevností krytiny?

Za rady předem díky

Krytina na pergolu, čirá/bronz, zkušenosti

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ar*
hodnocení

3x

Osobně mám pergolu "přilepenou" k baráku a je tam taky okno. Dal jsem sice dutinkový ,ale bronz. Moc světla to zase tak nesebere. Švagr dával na pergolu trapéz a čirý, po nějakém čase byla na těch deskách zespodu vidět špína. Né že by to až tak vadilo, ale nevypadalo to hezky. Po pár letech trapéz musel vyměnit páč přez zimu začal praskat. Nevím,ale od jaké Fy to bylo. Já mám střachu asi 7 let a zatím v pohodě. Zase bych volil raději bronz (kouřový)

doplněno 24.08.11 23:26:

Byl úplně celý průhledný a nebyl to takový tvar jako v odkazu. Ten tvoří jakoby lichoběžník, ten jeho tvořil spíše čtverec, ale na tvaru až tak nezáleží. Jinak ten makrolon v bronzu opravdu dokáže rozptýlit ostré světlo.

mathys*
hodnocení

tan trapéz měl nějakou povrchovou úpravu, nebo byl celý úplně průhledný? Myslel jsem zrovna tento : lanitplast.cz/...

hankauk*
hodnocení

3x

Rodiče pají na pergole Makrolon - bronzovomedová barva, pásne to ke dřevu, které použili. Mimojiné máte stejně zbarvené dřevo. Pod pergolou jsou 3 okna a jedny prosklené dveře a v domě není tma. Je tam spíše příjemně zastíněno. Je to také situováno na jih. Pokud budete volit čirou nebo mléčnou barvu, bude vám pod pergolou dost hic a stínu si neužijete. Museli byste to pak řešit třeba stahovací roletou či jinak. A to byste pak měli v bytě stejně stín. Myslela jsem, že použití Makrolonu dané barvy bude vyžadovat ještě další zastínění, ale je to OK a pod pergolou se dá v pohodě sedět. *palec*

A bratr má na pergola to samé a taky si nestěžují a vypadá to efektně.*slunce*

mathys*
hodnocení

Určitě v největších vedrech jako bylo dnes, včera a zítra, budu dávat pod pergolu nějakou látku, protože nevěřím tomu, že existuje takový materiál, který vezme jen ostré slunko :)

Stále se rzhoduju co tam šoupnout... Ten bronz zas v létě bude asi dobrý, v zimě si myslím, jak na tom bude sních, tak že ztmavne...Pravda to být nemusí

ar*

Místo látky tam dost lídí dává rákosové rohože. Do té pergoly se to i hodí a vypadá to "přírodněji".

aaaaaaaaaaaa
hodnocení

0x
jsem pro tašky
mathys*
hodnocení

díky ale otázka zněla jinak..

Nakonec jsem v prodejně vyfasoval vzorky, přiložíl na pergolu a budu kukat, jak se to jeví večer přes poledne a ráno.

Díky všem za tipy

myse*

my máme čirou střechu, v létě tam peče sluníčko, tak jsme dali nahoru rákosové rohože, které jsou upevněny na trubce a na podzim a zimu je smotáme pod střechu... Je to ideální řešení, protože v zimě jsme rádi, když nám do obýváku sluníčko svítí...

Krytina na pergolu, čirá/bronz, zkušenosti #2
viera

Chcem sa spýtať, či Vám to neberie vietor, pripadne popísať zabezpečenie proti vetru. Ďakujem za odpoveď.

myse*

myslíte ten rákos? Normálně by ho to odfouklo, u nás je dost větrno - nahoře (pod střechou) je rákosová rohož připevněná sponkovačkou k prknu po celé délce a na druhém konci k plastové trubce, na kterou rohož namotáváme. Není to nejpraktičtější, protože musíme namotávat ručně, ale zase to neděláme tak často, tak nám to tolik nevadí...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]