Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stříbro - jak zbavit pozlacení?

Od: hankauk* odpovědí: 3 změna:

Hezký večer, ráda bych věděla, zda někdo nemá povědomí o tom, jak snadno a rychle zbavit stříbrný šperk pozlacení? Tzn... že výsledek bude pouze stříbrný šperk bez zlatého "potahu".*klik* Předem díky.

doplněno 27.08.11 15:35:

Tak jsme nakonec zakoupili prostředek, jenž se persulfát sodný nazývá a už to jede. *placni*Je to látka, která se používá na leptání spojů u elektrodestiček, nebo se tím stahuje zlato (hlavně z počítačových součástek), měď a jiné kovy...

Vysrážené - spíše - oloupané zlato pak slejeme a budeme vyrábět cihly.*haha*

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

ve wiki píší:

Lučavka královská rozpouští velmi odolné kovové prvky, jako je zlato a platina. Některé jiné ušlechtilé kovy jí odolávají, například stříbro, iridium a titan. Samotná kyselina dusičná ani chlorovodíková se zlatem a platinou prakticky nereagují.

více na cs.wikipedia.org/...

pár slov o jejím složení se dá přečíst i na ezlato.cz/...

jinak u zlatníka Vám rádi za "odpad"to zlato stáhnou dolů... jim to jde relativně snadno a rychle...

doplněno 25.08.11 09:08:

měl jsem to nechat na jabraku, toto je jeho parketa...

jabraka*
hodnocení

3x

dokonalý způsob,jak zbavit stříbro zlaté vrstvičky je elektrolýza.Šperk se upevní na katodě a na anodě se usadí zlato.U pozlacených šperků se bude jednat ovšem asi o nepatrnou tloušťku povlaku.

JABRAKA

hankauk*
hodnocení

Ooooohhh, vrele diky za rady. Lucavka me taky napadla, ale nebyla jsem si jista, zda by mi pak ze sperku nezustala jen "vodicka".*haha* Elektrody jsou zajimave, ze bych oprasila sve znalosti ze skoly? Jen si nejsem jista, zda mam doma nejake elektrody volne lozene.*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]