Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koryna, Hanák nebo Sykora?

Od: kittymouse* odpovědí: 25 změna:

Prosim Vas, muzete mi nekdo poradit, rozhoduji se mezi nakupem kuchyne u Koryny, Hanaka a Sykory. nemate s nima nekdo zkusenost? Kitty

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

2x

Ahoj, videl jsem uz par kuchyni, ktere tvori truhlari od firmy, ktera je vicemene specializovana na vyrobu bezpecnostnich dveri (coz je kombinace presne zamecniciny s presnou truhlarinou), a az budu predelavat byt, vim kam se obratit. Umeji udelat kuchyn po zamereni na milimetr (coz asi vsechny vyse zminovane firmy), akorat u tyhle firmy to vsechno vcetne montaze az po predani funguje tak jak si predstavuju (coz neni uplne obvykle - bohuzel!) Nebudu delat reklamu, pokud chces info, ozvi se...

kittymouse*

No to by me zajimalo, jeslti tedy mohu poprosit o kontakt. Kitty

hodnocení

0x

SYKORU nebrat!

známý si za ní zaplatil cca 120.000,- kč a do dneška toho lituje!

když ji přijeli namontovat, tak jen část, potom "čekačkaů cca 14 dní a nakonec musely zaplatit i za to že jim přijely tu zbívající část kuchyně domontovat!

velice arogantní přístup "montážníků"

Zkus si sehnat šikovného truhláře , ten vám "stejnou" kuchyň udělá o více jak polovinu levnějš!

Ať se daří

No vidíte a já si na ně zase nemůžu stěžovat.

kittymouse*
hodnocení

diky a nevite, ktery sykora to byl - konkretni studio? Mam tak udesne zkusenosti a pritom si myslim, ze by si mohli vyzit zakaznika, ktery u nich chce utratit tezky prachy. Kitty

al bunda*

Podle mých informací má nejlepší pověst Hanák.
Hezký den.

kittymouse*
hodnocení

To mi taky pripada docela kvalitni ten hanak, ale vubec nevim, ktere studio a ono je to vzdy o lidech a remeslnicich. Pry vyvinuly super neznicitelne laky.

Cena tomu sice odpovida, ale neznam nikoho, kdo ten lak ma.

Kitty

al bunda*

miranda*
hodnocení

0x

Muzu se zeptat odkud jsi? jednoho sikovnyho stolare mam doma *hi*

kittymouse*

Jsem z Prahy., konkretne Brevnov. Kitty

hodnocení

0x

Vše jsou to značky na českém trhu. Zkušenost je taková - využijte jejich produktů a pomožte jim svou šikovností k celku... pak budete mít kuchyň podle svých představ... Tak jsem to udělal já. A jsem spokojen...

jarmik*
hodnocení

0x

Manželka dělala léta u Koryny, takže jí znala. Když jsme dávali pak (2004) do baráku kuchyň, tak chtěla od nich, bylo to celkem hladce. Chování montérů nebylo úplně top (Praha), byli jsme překvapeni, že to byl takový nic moc průměr ve srovnání s jinými řemeslníky, co jsme měli. No ale nakonec OK. Manželka říká, že Koryna jsou nejlevnější z těch lepších. S ostatními zkušenost nemám.

kittymouse*

Diky moc, to je cenna informace. Take se mi libi, jenze mi to spocitali na 283 tisic, mam kuchyn velkou a nemam tolik penez. To 19%dph je ted vrazedne, fakt. pritom nemam zase zadne super prani. Nevite, ktera pobocka je ted dobra? Kitty

miranda*

pokud se nepletu tak by na kuch. linky melo byt jenom 5% DPH...skoda ze si tak daleko...ta cena je opravdu vysoka, ale jelikoz neznam tve pozadavky, tak to nemuzu porovnat

Ne, je to 9% DPH. Ale v každém případě se počítá snížená sazba DPH.

al bunda*

Jste si jistí? Pánové, tahle výjimka - snížené DPH na "stavební práce" - mám dojem skončila někdy vloni a od letošního ledna už se platí 19% montáž-nemontáž...

Mám měsíc starou fakturu a je tam DPH 9%.

Ale ono to možná bude tím, že faktura od výrobce kuchyní s 9% DPH směřuje ke stavební firmě, co mi staví byt a tato firma mi pak tuto částku přefakturuje taktéž s 9% DPH. Připouštím možnost, že v případě individuální objednávky a dodávky se fakturuje s 19% DPH. V tom případě si sypu popel na hlavu...

al bunda*

Faktura od výrobce kuchyně směřuje ke stavební firmě se základní sazbou, načež firma účtuje montáž se sazbou sníženou, jedná-li se o tzv "sociální bydlení"- českou cestu, jak zase něco ojebat.
Takže jsem pravdu měl, i neměl - více na businessinfo.cz/... a ta faktura směrem k vám je v pořádku, pokud splňujete kritéria novely zákona o DPH.
Hezký den.

jarmik*

Pobočku bohužel doporučit nemůžu (kromě si to nechat namalovat od mojí ženy, protože jí to baví a malovala jich hodně:) - už tam pět let nedělá, takže všechno je jinak...

kittymouse*

Vase zena to opravdu dela? No nevim, jeslti by to nebylo neslusne ji s tim otravovat, ale priznam se, ze konzultaci bych rada. Kitty

bo*
hodnocení

0x

Mam dobre zkušenosti se Sykorou v Olomouci. Velice ochotní a příjemní.

hodnocení

0x

Vážené dámy a pánové. Vše je o penězích. Všichni používají stejné nebo velice podobné materiály a technologii. Domnívám se, že je vhodné si namalovat představu o kuchyni. S nákresem obejít dostupné obchody a několik soukromníků, truhlářů a porovnat. Viděl jsem již několik kuchyní od soukromníků a od "velkovýrobců". Vždy to může zkazit ten poslední článek, který to montuje. Proto se nedá jednoznačně říci, nejlepší je "HanakKorynaSykora" a ostatní je šmejd.

see
hodnocení

0x

nemyslete si že to záleží na montážnicích, především jde o to poseďet s návrhářem a pořádně si to ošéfovat s přihlédnutím na jeho rady (seděj tam dost dlouhou dobu na to, aby to uměli. Ovšem jak jaký). Pak ve finále to montážníci dají dohromady. Když jsem s manželkou vybíral studio, dopadlo to na Korynu. Cena ve foĺii byla nejlepší. Obešli jsme tři studia a nejlevněji to vyšlo v Truhlářský, kde měli i vkus a neobtěžovalo je se nám věnovat. Vyšlo to na tři schůzky a za měsíc se montovalo. Jen zapoměli na příborník, ale ten dodali během týdne. No nechvalme den před večerem, ale zatím jsme spokojeni..

bublinka1563*
hodnocení

0x

Já velmi vřele doporučuji tuto firmu: kuchynevancura.cz/...

My jsme s nimi byli 100% spokojeni. Vyhovovalo nám, že ti samí lidé, kteří přijeli zaměřit kuchyň, ji i vyráběli a následně montovali, takže si jako truhláři na místě dodělali vše potřebné. Výborný vstřícný přístup. A cena samozřejmě nesrovnatelně nižší oproti Hanáku a spol.

S Korynou má negativní zkušenost moje maminka. Jiný člověk zaměřoval, jiný montoval, vyrábělo se kdesi ve fabrice... Dlouhá čekací doba a pak přivezli špatný rozměr pracovní desky, To se opakovalo ještě 2x! Ani se nedivím, že mají takové ceny, když se ze zisku musí pokrýt ještě výroba zmetků. Nakonec jsme na kuchyň čekali skoro půl roku. Takže nikdy více!

doplněno 07.10.08 16:13:

kuchynevancura.cz/... - dávám odkaz znovu, nahoře se mi tam vloudila chyba.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]