Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na podlahu - beton?

Od: mili82* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den všem,

rád bych Vás požádal o radu a to ač jistou (ne zcela ostrou) představu mám. Jedná se o nepodsklepený 9x8 barák na pískovcovém soklu, který je podřezaný (nově) plechy. Podlahu mám momentálně vyhloubenou cca 10cm pod plechy ( jsem přibližně 15 cm nad úrovní terénu) a otázka zní co teď? Je lepší se vydat suchou a nebo betonovou cestou? Mohl by někdo přiložit foto, popř. postup prací?

Byl bych vděčet.

Jak na podlahu - beton?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

stany*
hodnocení

0x

Ja bych udělal pískové lože, na které bych vyberonoval podkladní beton, na který natavil hydroizolační pás, který by byl také nataven na sanační plechy ( přerušení kapilarity po celé ploše místnosti ). Na tuto izolaci bych vybetonoval novou podlahu proloženou kari sítí a na to povrchovou úpravu. ( místo betonu lze použít andydrit, ale bez kari sítě )

na co kari sít ,když to není v patře nikam to neuteče,a spíš bych dal izolaci jak proti vodě tak i na teplo,polystyren

hodnocení

0x

Dulezite info je, jak vysoko nad plechy muzete jit s hotovou podlahou? Pak mohou i ostatni lepe poradit.

frame*
hodnocení

0x

Dle únosnosti či stlačitelnosti zeminy podlahu ještě vyhloubit nebo nechat takto. Případný výkop zasypat štěrkem frakce 0-32 -> zhutnit. Na to 100 mm podkladní betonovou mazaninu - beton C 12/15 (většinou vyztuženou karisítí KH 01 6/150 x 6/150). Pak penetrační nátěr a natavení asfaltového hydroizolačního pásu ( s napojením na plechy) Případné nerovnosti vyrovnat mirelonem nebo vrstvou jemného suchého písku frakce 0-1. Položit tep. izolaci v podobě EPS 100 Z tl. cca 100 mm. Na to PE separační folie z důvody zamezení TM (zatečení záměsové vody z betonu mezi desky) a poté betonová mazanina C 15/20 vyztužená karisítí. No a třešničkou už je nějaká nášlapná vrstva.

hodnocení

0x

zrovna včera večer jsem byl u kámoše, který dal na moji radu. Vykopal pískové podloží, malou vybrační deskou zhutnil, 3cm betonu, lepenka, EPS100Z, QSB desky 2x12cm a lino...a moc spokojený.

Lepenku přivařil jako vanu k plechům.

mili82*
hodnocení

Děkuji za reakce.

Rád bych upřesnil, nad plechy mohu jít max 25cm včetně finální podlahy. Někde jsem četl že dilatační spára se dělá z polystyrenu, jinde zas miralonu a nebo z PE ... mám udělat dilatační spáru mezi kamenným soklem a zásypem ze štěrku ( je tam třeba?) a nebo jen mezi betonem a soklem? Nevadí, že soklové kameny nejsou rovné? Bojím se aby ta dilatační páska plnila svou funkci .. a jak řešit detail s EPS a zdí? Dilatace a nebo jen přiložit - nebude mezera, mezi zdí, v tomto případě kamenem vadít?

ann*

Dilatační spáry se dělají kvůli rozpínavosti a smrskávání použitého materiálu. Tedy zásyp, který zhutníte, mít dilataci nemusí. Beton by ji měl mít, stačí síla miralonového pásu cca 3 mm (a na výšku betou) u podkladového betonu bych nerovnosti kamenného soklu neřešila?! pokud je ale řešít chcete, tak na kamennou podezdívku, z vnitřní strany, naneste vrstvu mazaniny či omítky a k ní pak můžete vše do "roviny" přikládat. U EPS se dilatace nedělá :) na ní mám 2x12 QSB tam mám dilataci z 1 cm EPS pak hobru, poté jsem EPS seřízla a s volnou mezerou ke zdi položila palubky :)

mili, bohužel dnska mám již málo času, dokonce jsem nepochopil Váš dotaz a detail, ale pokud to stihneme do večera vyřešit nějakým obrázkem fotkou či namalováním detailu jak to u Vás vypadá, bude to ok.

Určitě najdete způsob, jak mě sehnat on line , poslat obrázka atd... ale jen do 22 hod, nebo až 12.9.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]