Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odstranit asfaltové lepidlo

Od: polku odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,prosím o radu.Strhl jsem lino ve starém cihlovém domě a pod ním je nějaké asfaltové lepidlo.a pak beton,chci pokládat dlažbu a nevím zda je nutné asfaltové lepidlo odstranit a jestli ano,tak jaký je nejlepší způsob.Moc děkuji o radu.Mějte se hezky

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kjanik112*
hodnocení

0x

Myxslím si, že to asi nebude asfalt, ale dehet-tér.Pokud je to starý dům,tak proti vlhkosti z betonu se beton natřel asfaltovým penetrákem, aby pak na něj chytl nátěr horkým dehtem.Na něj se pak dalo lino.Pokud dehet pevně drží a tvoří vrstvu 1 až 3 mm, nemusí se odstraňovat, ale musí se ohřát-roztavit-plamenem propan-butanového hořáku. Do té taveniny se silou namrská suchý písek, po ztuhnutí se vymete zbytek a vznikne jakoby písková lepenka. Na tu by pak lepidlo s dlažbou spolehlivě chytlo.

jabraka*
hodnocení

0x

Musel bych to lepidlo vidět,ale neslyšel jsem o tom,že by se lino lepilo asfaltem.Bude to spíše lepidlo na bázi bitumenu,které není potřeba odstraňovat a stavební flexibilní lepidlo by na něm mělo držet.Nakonec je možné to zkusit a jeden den nalepit klasicky dlaždici a druhý den ji zkusit utrhnout.

JABRAKA

cepagis*
hodnocení

0x

Černý "sajrajt" jsem řešil loni. Nechávat ho na podlaze jsem nechtěl z principu (popravdě, po odstranění lina to i smrdělo), i když mě také napadlo nalít stěrku na něj. Ale stejně by to asi nedrželo. Zkoušel jsem všechno, nahřívání horkovzdušnou pistolí, rozpouštění ředidly, špachtli, elektrickou škrabku, excentrickou brusku. Nakonec se mi osvědčilo vše ručně tou špachtličkou a dodělávky el. škrabkou a bruskou. Místnost 16m2, dvě odpoledne práce a tři dny bolavá záda... Ale neříkám, že to byl asfalt, spíš nějaké lepidlo, co se dřív dávalo pod linoleum i do paneláků...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]