Nejste přihlášen/a.
Dobrý den všem,
mám dotaz, zda je možné odsávát WC a koupelnu jedním ventilátorem - tzn. ventilátor umístit do hlavního potrubí, které bude mít na konci (nebo na začátku ... podle toho jak se to bere) Téčko a na konci Téček bude pouze mřížka - jedna do WC, druhá do koupelny ... ventilátor by nebyl hned u mřížek, ale kousek dále. WC a koupelna jsou klasicky vedle sebe, rozděleny příčkou z Ytongu a hlavní potrubí (respektive dira v panelovém překladu, která je vyvedená ven) je hned vedle příčky. díky za názory a tipy.
Petr
Nebydlíte v Praze v Hloubětíně pod Lehovcem? Nedávno jsem tam odsávání takto vyřešil. Jestli se nemýlím, tak "výfuk" vede panelem nad kuchyní do fasádní mřížky... ![]()
Samozřejmě, může to být podobná koncepce odsávání, ale problém nevidím!
doplněno 23.08.11 23:13:...vzhledem k zužujícímu se průměru výfukové roury a většímu objemu odsávaného prostoru jsem volil výkonnější fofrník, ale funguje to! ...
Ne, nebydlím v Praze. Jaký jste prosím použil "výkonnější fofrník"? a kam jste ho umístil? mřížky na WC a koupelně jste dal do stropu nebo do zdí?
Typ ventilátoru si již nepamatuji, dodal ho kolega, který se zabývá klimatizací a vzduchotechnikou, průměr byl 150mm, vsadil jsem ho do původního laminátového vývodu, který vede do stropního panelu. Vzhledem k tomu, že zákazník nechtěl SDK podhledy, umístil jsem mřížky do příčky těsně pod strop, co nejblíže k sání ventilátoru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.