Nejste přihlášen/a.
Dobrý den všem,
mám dotaz, zda je možné odsávát WC a koupelnu jedním ventilátorem - tzn. ventilátor umístit do hlavního potrubí, které bude mít na konci (nebo na začátku ... podle toho jak se to bere) Téčko a na konci Téček bude pouze mřížka - jedna do WC, druhá do koupelny ... ventilátor by nebyl hned u mřížek, ale kousek dále. WC a koupelna jsou klasicky vedle sebe, rozděleny příčkou z Ytongu a hlavní potrubí (respektive dira v panelovém překladu, která je vyvedená ven) je hned vedle příčky. díky za názory a tipy.
Petr
Nebydlíte v Praze v Hloubětíně pod Lehovcem? Nedávno jsem tam odsávání takto vyřešil. Jestli se nemýlím, tak "výfuk" vede panelem nad kuchyní do fasádní mřížky...
Samozřejmě, může to být podobná koncepce odsávání, ale problém nevidím!
doplněno 23.08.11 23:13:...vzhledem k zužujícímu se průměru výfukové roury a většímu objemu odsávaného prostoru jsem volil výkonnější fofrník, ale funguje to! ...
Ne, nebydlím v Praze. Jaký jste prosím použil "výkonnější fofrník"? a kam jste ho umístil? mřížky na WC a koupelně jste dal do stropu nebo do zdí?
Typ ventilátoru si již nepamatuji, dodal ho kolega, který se zabývá klimatizací a vzduchotechnikou, průměr byl 150mm, vsadil jsem ho do původního laminátového vývodu, který vede do stropního panelu. Vzhledem k tomu, že zákazník nechtěl SDK podhledy, umístil jsem mřížky do příčky těsně pod strop, co nejblíže k sání ventilátoru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.