Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tapetování vliesovou tapetou

Od: jarek333 odpovědí: 7 změna:

Dobrý den

Chci si zde koupit vliesovou tapetu www.folie-tapety.cz . Jaká máte zkušenosti z lepením těchto tapet a hlavně jak se sundávají potom dolů. Bude zničen podklad tedy omýtka.

Děkuji za radu

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Pracuji s tapetami Rash.Tyto tapety jsou buď Vinyl,nebo Vlies.Levnější pouze z papíru.Vlíesové tapety jsou vyrobeny z materiálu,podobného papíru,ale syntetického původu.Proto nemá pro vodu téměř žádnou nasákavost a svůj rozměr nemění.Použití je velice jednoduché,lze ji na stěnu,natřenou lepidlem,natáhnout a přilepit přímo z roličky.Jen jeden problém tu je,stěna,na kterou tapetu chceme nalepit,musí být perfektně upravena,nesmí být na ní žádné výčnělky a dolíky.Tapeta dost kopíruje povrch.

JABRAKA

hodnocení

0x

Několikrát jsem takovou tapetu lepila. Vzala jsem na to gumový váleček, který se používal na fotky, když se dávaly do leštičky. A lepidlo, které se koupilo jak podivná hmota v krabici a nechala se nabobtnat ve vodě. Vypadalo to jako hustý škrob. Tím jsem měla zaručeno, že to po namočení půjde ze zdi dolů. Měla jsem 2 vrstvy. První vrstvu jsem udělala řídkou. Netrapte se krabacením, jak tapeta bude usychat, bude se vypínat. Jen ji musíte na pár minut před lepením namočit, aby lehla a porůznu neodstávala *jasne* Když jsem je sundávala, tak jsem vodou nešetřila. Muselo se to nechat hodně a déle namočené. To lepidlo zase jakoby zeškrobovatělo a tapeta šla dolů. *jasne* Tím lepidlem jsem lepila i bavlněnou látku. Ta na zdi vypadala moc pěkně. A dolů šla po letech bezvadně.

doplněno 23.08.11 18:13:

Ale trvalo mi to, než jsem to nadatlovala! A vidíte, ani mě nenapadlo, že tapety nejsou z papíru. :D

jabraka*

Babčo,je to u většiny tapet,jak říkáš.Jen Vliesky se nanesením lepidla nenatahují a při schnutí se nesmršťují.Ted ani nevypínají.Proto se mohou lepit suché přímo na zeď.

JABRAKA

Jabrako, jsou tyto tapety take vhodne nad kuchynskou linku? Dekuji

Já vím, že se mě neptáte, ale tuto pitomost jsem jednou udělala. Byl to smutný příběh *plac*Nesmíte zapomínat, že kredenc je nerizikovější místo v bytě. Mastná pára, mastné ruce, stříkající mastné a barevné potraviny, voda kapající, tekoucí, stékající, mokré ruce. Otapetovaná linka vydrží pěkná asi 5 minut. U mě to tak bylo. Měla jsem omyvatelné tapety. Ty se pro změnu, kromě toho všeho smršťovaly. *klik* A dvířka byla zničená, když jsem tapetu sundala. Jestli dovolíte, já bych to nejlevněji řešila cestou nejmenšího odporu a dvířka bych natřela nebo nastříkala barvou nebo nechala natřít nebo nastříkat. *placni*

Dekuji za reakci, me slo spis o zed mezi linkou a skrinkami. Skrinky ale nemam, tak premyslim, cim zamezit spineni zdi tak, aby to bez tech skrinek nevypadalo uplne blbe :)

Na zeď za pracovní desku tapety, to je ještě blbější nápad! *jasne* Koukněte do prodejny kachliček. Bývají ještě takové jako plotny, co se tváří jako vykachlíkovaná zeď. A ty by mohly být řešením. Ale ne napořád.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]