Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na komáry v bytě?

Od: emma* odpovědí: 8 změna:

Máte někdo dobrou zkušenost s nějakými přípravky? Nechce se mi do postele chodit postříkaná repelentema a k přípravkům do zásuvky nemám velkou důvěru. Ne snad, že by nefungovaly, to možná ano, ale nemyslím, že by to bylo něco zdravého, tím spíš do ložnice...

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

2x

Z mého archivu užitečných babských rad:

Na komáry - na okno otevřenou lahvičku s hřebíčk.olejem, několik kapek levand.oleje na houbičku k posteli, větvičky černého bezu nebo rajčat (i na mouchy), dále nesnášejí tymián, rozmarýn.

Sice síťka by byla nejlepší, ale jak ji připavnit třeba na nové plastové okno cca 80 x 130 cm? *nevi* a aby se okno bez sundávání síťky dalo zavřít a nepoškodilo se?

doplněno 23.08.11 13:21:

Kecale - díky za radu. Nesnáším mouchy - hlavně ty hnusné masařky. A v těchto vedrech se to nedá bez oken dokořán vydržet. *placni*

doplněno 23.08.11 18:41:

Díky babko, žaluzie si stejně chci pořídit, tak se zrovna poptám. *placni* Už mám těch masařek a vos plné zuby! *bum*

kecal

mám na plastovém okně mřížku se sítkou,která se dala dokoupit k oknu.Nebo tam dát sítku na suchý zip a sítku nechat volnější,pak jde okno zavřít

Lidko, včera jsem se poptávala na síťku do okna. Dostala jsem radu, že se mám obrátit na firmu, která nabízí žaluzie. Jedna síť s rámem, který se zacvakne do obvodového rámu stojí cca 550 kč.;)

kecal
hodnocení

0x

A co si dát síťku do oken?*zed*

*smich**haha*Jak jednoduché...

emma*
hodnocení

*smich* síťka do oken je dobrá věc, ale neprojde, stejně tak by se dal závěs nad postel, moskytiéra, ale jsem "klaustrofobik" či jak to nazvat, i s pitomou síťkou v okně je mi ouvej a špatně se mi dýchá. Pravda, v zimě je to problém, ale už jsem si zvykla na studený odchov... ale díky, rajčata, levandulia hřebíčkový olej vyzkouším

jakubdeda*
hodnocení

0x

My máme dobrou zkušenost s mazáním co dělá babi.200ml francovky a do toho nastrká 30ks hřebíčků nechá 24hod vyluhovat no a pak se s tím mazat.Hřebíček nevyndávat francovka trochu zhnědne.Zatím ten nejlepší možný přípravek čím jsem se mazal.Pěkně navíc ochladí.U babi je potůček a když sedíme venku na terase nemáme s komáry problém.Nebo když jdeme do lesa.No v okně máme také sít.Když dělali plastová okna, tak nám hned doporučili a přivezli s novými okny.

fibo

Supr, tohle mazání vyzkouším *palec* a uctivě zdravím babi *jasne*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]