Nejste přihlášen/a.
1)_ Když se rozhodnu pro plovoucí variantu s Liaporem, zda mohu na první vrstvu použít OSB desky 12mm formátu 625 x 1050mm s perodrážkou, a na druhou vrstvu desky 15mm formátu 1250 x 2500mm bez perodrážky. Vychází mi to v AutoCadu lépe na rozhození spojů, a desky velkého formátu 15mm mohu sehnat za pár korun, a také spojů na podlaze ke kytování by bylo méně. Vše bez lepení, důkladně prošroubováno _ přitaženo. Na podlahu přijde zatím Miralon a lino.
2)_ Když se rozhodnu pro plovoucí variantu s Liaporem 1-4, kolik cm Liaporu bude minimálně stačit na vrstvě staré škváry, a kolik by stačilo na holém panelu.
3)- Četl jsem že se podlaha na Liaporu může vlnit, nebo při chůzi otřásat, ale to byly varianty v patře s dřevěnými stropy kde už podle mne byl základ špatný. Počítám že u panelu to tak není. Váš názor?
4)_ Když se rozhodnu pro variantu pevnou - s roštem, zda budou desky 18mm s perodrážkou formátu 625 x 1050mm v jedné vrstvě prošroubované s roštem stačit. Opakuji _ oka roštu max. 450 x 450mm, podlaha pochozí, žádný příliš těžký nábytek nebo bodové zatížení.
5)_ Potřebuji nyní alespoň trochu podlahu zateplit když už se v tom budu hrabat _ zateplení stropů sklepu se bude dělat bůhvíkdy. U varianty s Liaporem je to jasné, škvára jako izolace jakžtakž fungovala a Liapor by měl izolaci ještě zlepšit, není tam co řešit. U varianty s roštem by ale izolace nebyla žádná _ jen vzduchovou mezerou, takže bych tam něco alespoň s menším tepelným odporem stejně dal. Když se potom bude dělat zateplení stropu sklepů, tak by to přece nevadilo.
Poraďte i k jaké variantě podlahy by jste se v mém případě po zkušenostech přikláněli vy. Trámky mám zamluveny předsušené za dobrou cenu rovnou z pily, ale u prý stabilnější varianty s roštem mne neláká větší pracnost (montáž roštu a hlavně odstranění škváry _ zbytek bytu bude stále provozní _ realizuji pokoj po pokoji). U plovoucí verze se bojím zvlnění a otřásání. Bez zateplení v roštu mi to cenově vychází skoro stejně. Díky moc za rady, jsem dobrý řemeslník, ale jsem strojař ne stavař, tak se u stavařiny bez zkušeností hůře rozhoduji.
0x
Myslim, ze to mas takto:
jde o podlahu, ktera je tvorena z cihelnych miako vlozek mezi zelezobetonovymi nosniky, ktere jsou od sebe cca 65cm.
Nosniky jsou natazeny mezi nosnymi zdmi, a vyplneny miako vlozkamy, na tom je betonova mazanina a na tom je asi 10 cm skvary nebo suti. Na tom je na tramech udelana parketova podlaha - stromecek.
Se suchou podlahou nemam zkusennosti, ale obcas se delava to, ze se do liaporu prida trocha cemenetu a vody a pak se to tam nasype a uhladi. Vyhoda je, ze je to pevnejsi a po zaschnuti se po tom da s opatrnosti trochu chodit aniz bys to porad musel uhlazovat. Myslim, ze by se pak ani takova podlaha nevlnila.
Zdravím, jen se chci podělit o dosavadní zkušenosti s již hotovou podlahou. Po propočítání cen na celkovou výšku podlahy 10 cm u podsypu z Liaporu, u podlahy typu Akufloor s výplní z desek Steprock HD (čedičová vlna), a opět u systému Akufloor s použitím tvrzeného polystyrenu, a i vzhledem k již popsaným kritériím podlahy mi nejlépe vycházelo plovoucí plato s podsypem z Liaporu. Takže jsem se rozhodl pro tuto variantu, a dobře jsem udělal. Po odkrytí směsi písku a zeminy ve staré podlaze (ani to nebyla škvára) se ukázala přesná práce tehdejších úderníků. Panely ubíhaly z kopce směrem k oknu (na délce 5m o 4cm), navíc příčně byly u spár rozdíly v položení panelu až 3 cm, jeden panel ležel rovně, druhý šikmo, hrůza. Nedovedu si představit jak bych tohle měl srovnávat samonivelačkou a pak dělat Akufloor, to bych se nedoplatil. Liapor všechno krásně vyřešil. Jako vodítka pro stahování podsypu jsem také zvolil sádrokartonářské CD profily. V prostředku místnosti se mi překrývaly (cca 0,5m ležely vedle sebe). Dal jsem je do vodováhy pomocí špalíčků a destiček a po zasypání cca 1,5m Liaporem a stažení jsem položil na prostředek jednotlivé OSB desky volně jako roznášecí, aby se dalo po podsypu chodit. Po zasypání první půlky vodítek a stažení jsem vyndal tuto půlku vodítek a drážky po nich dosypal Liaporem (výšku zásypu jsem opatrně srovnal hladítkem s okolím _ jde to krásně). Totéž jsem provedl i u druhé půlky vodítek, posledních půl metru jsem stahoval obráceně - směrem od sebe ke stěně klečíc na OSB desce na již hotovém podsypu. K většímu zatlačení desky do Liaporu nedošlo, váha se krásně rozložila _ vše jsem předem kontroloval. Použil jsem Liapor frakce 4/8 (výška zásypu byla 4 až 8cm) a OSB desky 2x 15 mm. Žádné lepení, po pokládce první vrstvy jsem dal Mirelon a napříč druhou vrstvu, všechno pečlivě dle instrukcí Akufloor sešrouboval. Vruty 5 x 35mm s tělem, v horních deskách vrtána díra 5mm, aby tělo vrutu bylo volné a desky se přitáhly k sobě. Po sešroubování podlahy a procházce po ní podlaha ve vrutech lehce povrzávala, což bych po zkušenostech se starými parketami vůbec neřešil, ale po zatmelení hlaviček vrutů polyesterovým tmelem a přebroušení vrzání zmizelo. Dilatační spáru cca 12mm u stěn jsem vyplnil nízkoexpanzní pěnou. Na podlaze mám nyní Mirelon a lino. Jsem zvědav jak se změní teplota podlahy v zimě. Se zateplením stropu sklepa počítám.
- Tloušťka OSB - konstrukce podlahy
- Lze použít OSB desky jako podlahu?
- Parotěsná folie na OSB pod plovoucí podlahu?
- OSB desky jako finální podlaha
- OSB podlaha na chalupu?
- Osb desky na podlahu
- OSB podlaha - jak to vypadá?
- OSB nebo P3 desky pro roznašecí vrstvu podlah
- Jaké OSB desky na podlahu?
- Osb podlaha
- OSB desky jako podlahu do kuchyně
- OSB podlaha
- Pokládka dřevěné podlahy
- OSB podlaha
- OSB podlaha
- Vrzající podlaha z osb desek
- Podlaha z OSB desek a houpání
- Podlaha z osb desek
- Podlaha z OSB desek
- Podlaha z osb desek v koupelne
- Podlaha z OSB desek?
- Podlaha z OSB desek?
- Podlaha z OSB desek
- Podlaha z OSB desek
- Podlaha z OSB desek v podkroví
- Podlaha z OSB desek
- Podlaha z OSB desek
- Čím překrýt podlahu z OSB desek?
- Stěny z OSB desek
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.