Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reklamace fasády

Od: llenka odpovědí: 9 změna:
Dobrý den, potřebujeme poradit ohledně přípravy zdí na fasádu. Zeď je tvořena VELOX deskami (horizontálně pokládané). Zadali jsme firmě provedení lepidlo+perlinka+lepidlo, ale výsledek je děsný. Když na to svítí slunce z velmi malého úhlu jsou vidět nerovnosti. Nerovnosti jsou tak kolem +- 2mm, ale vidět jsou. Je vidět pomalu každá deska. Aplikovat se má točená omítka. Vidíte v těchto nerovnostech někdo problém? Máme po firmě žádat reklamačně opravu, aby povrch byl úplně rovný? Může to být na zaomítkované fasádě bez opravy pak vidět? Děkuji
Reklamace fasády

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud je na fotce jen perlinka s lepidlem,to při aplikaci firma srovná štukem.Je pak trochu větší spotřeba .Na omítce by to vidět nemuselo být,pokud se to umí.Lze to také ještě i přebrousit.Reklamace lze zkusit,třeba slevu z ceny,že budete mít větší náklady.

Asi to chtělo komplexní řešení,až do finále.

JABRAKA

hodnocení

0x

Toto se nepřebrousí ani náhodou a vidět to bude. Strašná práce jedině reklamovat jinak zaplatíte dvakrát.Špatně připravený podklad.TOHLE VÁM ZACHRÁNÍ JEN TEN KDO OPRAVDU UMÍ .

hodnocení

0x

Ilenko, těžko radit, když nevíme jakou smlouvu s nimi máte

pokud jen natáhnout lepidlo a perlinku a lepidlo, třeba za 60 Kč metr, pak není čemu se divit

pokud ale jste požádala o práci aby kvalitně natáhli lepidlo a perlinka, chtěli 100Kč, tak toto je na Menclův proutek, a vypráskat.

Mají již zaplaceno?

llenka

Zaplaceno máme, bohužel :( Stálo nás to 70 tis, cca 220/m2, veškerý materiál byl od Baumitu.

technikjirik*
hodnocení

0x

Můj osobní názor je, že se jedná o nekvalitně provedé zateplení a to konkrétně ve smyslu nanášení kontaktního lepidla a pozdě prodeného ukotvění talířovými hmoždinami. Toto je rozhodně na reklamaci, protože firma musí provádět dílo v souladu s platnou čsn anebo lépe. Kdyby šlo jen o nerovnosti, bylo by znát jen spojování přesahy perlinky, ale to že je vidět každá deska má příčinu už v samotné technologii. Pokud nebude chtít firma reklamaci uznat, oslovte soudního znalce v oboru pozemních staveb. Všechny náklady s tím spojené lze pak od firmy požadovat. Pokud si vzpomenu, tak někde najdu i internetový odkaz na studii zadané čvut k posouzení...

doplněno 22.08.11 15:28:

tak jsem jen pro oorientaci našel tento odkaz eis.cz/...

Jiří, domnívám se, že se nejedná o zateplení, ale potažení desek Veloxu lepidlem, ale tak za 40 Kč na metr...

aby se co nejvíce ušetřilo, tak se dává co nejmenší vrstva

je třeba udělat sondu a zjistit kolik lepidla je pod a nad perlinkou..

technikjirik*

Jsem já to osel... máte recht pane Milane, vždyt je to v základním popisu dotazu. Je načase abych si dal zase na čas pohov...

Jiří, nejste osel, já na to taky čuměl, dokonce jsem šel i na větší monitor...

stále jsem si měřil a počítal kolik je tam desek v jedné řadě, nevěřil jsem že je to jen Velox...

ale uvěřil jsem že je to jen deska, páč takto blbě potáhnout EPS...to snad nikdo neumí...

technikjirik*

Takto vypadá fasádní polystyren, když se provede špatně. Ono se to projeví třeba až po nějaké době.

Ted abych se styděl... jsem si špatně přečetl otázku... a to mě čeká v září autorizace... toto dopadne...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]