Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
děláme lečo, všechno už hotové, jen zbývaly vajíčka, poslední vejce bylo zkažené, žloutek jsme tam nedali, ale trochu bílku tam nakapalo, hodně odebrali, ale stejně tam něco mohlo zůstat.
Co myslíte, vyhodit, nebo to můžeme sníst? Není to nebezpečné? Bojíme se salmonely apod. Stačí převařit?
Díky za odpovědi.
kdyz to budete varit - tj bude to bublat - 10 minut, tak se nemusite bat, zadna bakterie salonely to neprezije. Zutanou tam ale toxiny, ktere ty bakterie za sveho zivota vyprodukovaly, ale pokud tam toho kaplo malo, tak bych se nebal.
Ackoliv chutove to poznat nepujde, vedomi, ze to neni uplen v poradku vam to znehui tak, ze toho moc nesnite...
priste vajicko do hrnku - cichnout a pak teprve do hrnce...
Ono by se asi nic nestalo, pokud jste včas zareagovala a závadné odebrala. Navíc je to tepelně upravené. Ani nepamatuji, kdy jsem měla zkažené vejce, to už je hodně dlouho. Ono se fakt vyplatí vejce nejprve klepnou do hrníčku a teprve poté přidat do pokrmu. Dělám to většinou tak. Už kvůli tomu, aby se mi do jídla nedostala skořápka. Ale už jenom to pomyšlení, jak se na vás sápe salmonela, tak by se vám mohlo udělat špatně. :D
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.