Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nosnik pro posuvne dvere

Od: pavel1518* odpovědí: 5 změna:

Zdravim,

Potreboval bych udelat mezi dvema stenami z ytongu nostnik pro posuvne dvere v urcite vysce. K nemu od stropu dojede sadrokarton. Sadrokartonari navrhovali jekl 50x50 nebo 75x75 kvuli rozmeru jejich profilum. Me jde o to jak ten nosnik mezi ty dve steny uchytit. Predpokladam ze ho zasekam z kazde strany do te zdi, ale nevim jak ho ulozit, jestli do lepidla nebo primo na ytong a pak to kolem zadelat lepidlem...? Bude stacit 50x50 nebude se prohybat. je to na cca 1m.

Dik za radu

Pavel

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dělal jsem delší nosník, který byl zazděny do upraveného itongu zalepený lepidlem. Z důvodu prohybu jsem navařil na dvou místech kulatinu, kterou jsem chytil do stropu (mám monolit).

ency*
hodnocení

0x

Předpokládám, že jsou to dveře na stěnu a ne do pouzdra, tl. zdiva je 75mm a šířka otvoru cca 900. Pak bych volil jekl 50x50, uložit je do lepidla, otvory např. odvrtat než je vysekávat.

Pokud to lze, tak bych se přikláněl použít překlad z ytongu, který by se zapustil mezi dvě stěny a pak to dozdít ytongem, než tam dávat sádrokarton - ne vždy se podaří udělat vhodné spojení a mohlo by vám to praskat.

hodnocení

0x

Mám ten samý problém,a nechci zakládat další vlákno.Budu dělat příčku s sdk a myslel jsem že před založením konstrukce deskama bych do konstrukce vsadil dřevěné vzpěry a po zaklopení bych do těch vzpěr našrouboval nějakou kolejničku.Můj problém je ten kde tu kolejničku sehnat , nejlépe i s protikusem (kolečka,pojezdy atd). dveře budou na 90 procent z lamina a jejich šířka bude kolem 80 cm.stačil by mi přímý odkaz na tento sortiment.předem díky.

ency*

Nejjednodušší je použít do SDK stavební pouzdro stavebni-pouzdra.cz/... které se vsadí do konstrukce a pouze opláští SDK nebo si, ale to chce vědět přesné rozměry dveří včetně obložek, instalovat pojezd sám např. lanos.cz/...

stirecek*

Pokud budete dělat příčku sdk, je nejlepší řešení uvažovat o pouzdře, k tomu samozřejmě obložku s dveřma. Levnější řešení je garnýž s kolejnicí na stěnu, ta se prodává i samostatně nebo lépe s obložkou na míru. Záleží co všechno potřebujete, viděl jsem i posuvné dveře bez obložky.

doplněno 23.08.11 13:18:

stolarskepotreby.cz/...

dvere.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]