Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak mohu získat družstevní byt po nějakém neplatiči? Žádost o státní byt je na dlouhé roky a tak bych chtěla zkusit podat žádost o družstevní byt s tím, že je mi jasný že by tam byl doplatek nějakého dluhu od předchozího nájemníka. Bohužel nevím kam se mohu s touto problematikou obrátit. Jsem z Brna takže kdyby mi prosím někdo poradil tak předem moc děkuji
U nás jsou obecní byty z dluhem každý měsíc v nabídce minimálně dva, dluh bývá cca300 000 + k tomu na opravy 100 000 a víc, byt je stále obce. Není zrovna snadné se k němu dostat, přednost mají ti co mají roky žádost o byt, mají děti a podobně. Družstvo nabízí byt po neplatičích jen velmi zřídka, setkala jsem se s tím jen 2x, obyčejně musíte doplatit anuitu a zaplatit dluh, byt patří stále družstvu. Také někdy jsou nabízené byty v domě co se prodával a některý z nájemníků neměl o byt zájem-koupíte byt i z nájemníkem nebo byt koupí družstvo vlasníků, neplatiče vystěhuje a vám byt pronajme (málo kdy prodá). Já bych si raděj vzala hypotéku a byt si koupila. Píšete, že jste z Brna, já rovněž. Obraťe se na městskou část kde byt chcete, čtěte noviny městské části co je dávají do schránek zdarma a čtěte vývěsky u obecního úřadu (OBECNÍ BYT) nebo navštivte družstvo co v té části funguje u nás v Bystrci je to Průkopník na Foltýnové.
Družstevní byty obhospodařují bytová družstva.Moc jich už není,většina družstevníků si byt nechá převést do osobního vlastnictví.Je možné se stát členem bytového družstva a zase čekat na případ,kdy se nějaký byt uvolní.Spíše je tu možnost,že se za peněžní odstupné někdo členství vzdá.
JABRAKA
A co si treba byt koupit? Ja nevim, ale porad tady ctu jak nekdo podal zadost o byt a podobne... To je strasna zvrhlost. Jdu si podat zadost o auto, a taky pozadam o jidlo. Jo a hlavne musim stihnout vcas pozadat o dovolenou u more...
Proc je tak tezke pochopit, ze kdyz nekdo chce nekde bydlet tak si to bydleni musi koupit?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.