Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Žádost o družstevní byt

Od: slunicko83* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak mohu získat družstevní byt po nějakém neplatiči? Žádost o státní byt je na dlouhé roky a tak bych chtěla zkusit podat žádost o družstevní byt s tím, že je mi jasný že by tam byl doplatek nějakého dluhu od předchozího nájemníka. Bohužel nevím kam se mohu s touto problematikou obrátit. Jsem z Brna takže kdyby mi prosím někdo poradil tak předem moc děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

2x

U nás jsou obecní byty z dluhem každý měsíc v nabídce minimálně dva, dluh bývá cca300 000 + k tomu na opravy 100 000 a víc, byt je stále obce. Není zrovna snadné se k němu dostat, přednost mají ti co mají roky žádost o byt, mají děti a podobně. Družstvo nabízí byt po neplatičích jen velmi zřídka, setkala jsem se s tím jen 2x, obyčejně musíte doplatit anuitu a zaplatit dluh, byt patří stále družstvu. Také někdy jsou nabízené byty v domě co se prodával a některý z nájemníků neměl o byt zájem-koupíte byt i z nájemníkem nebo byt koupí družstvo vlasníků, neplatiče vystěhuje a vám byt pronajme (málo kdy prodá). Já bych si raděj vzala hypotéku a byt si koupila. Píšete, že jste z Brna, já rovněž. Obraťe se na městskou část kde byt chcete, čtěte noviny městské části co je dávají do schránek zdarma a čtěte vývěsky u obecního úřadu (OBECNÍ BYT) nebo navštivte družstvo co v té části funguje u nás v Bystrci je to Průkopník na Foltýnové.

buss
hodnocení

0x

Předpokládám, že na neplatiče byl poslán exekutor..., poptat se u družstev. Družstevní byt však není váš. Státní byt? Snad už jen obecní a ti mají kriteria na něj.

jabraka*
hodnocení

0x

Družstevní byty obhospodařují bytová družstva.Moc jich už není,většina družstevníků si byt nechá převést do osobního vlastnictví.Je možné se stát členem bytového družstva a zase čekat na případ,kdy se nějaký byt uvolní.Spíše je tu možnost,že se za peněžní odstupné někdo členství vzdá.

JABRAKA

m
hodnocení

0x

A co si treba byt koupit? Ja nevim, ale porad tady ctu jak nekdo podal zadost o byt a podobne... To je strasna zvrhlost. Jdu si podat zadost o auto, a taky pozadam o jidlo. Jo a hlavne musim stihnout vcas pozadat o dovolenou u more...

Proc je tak tezke pochopit, ze kdyz nekdo chce nekde bydlet tak si to bydleni musi koupit?

S tímto názorem nemohu zcela souhlasit. Člověk může bydlet ve své nemovitosti (dům, byt) nebo má nemovitost pronajatou od fyzické osoby anebo od osoby právnické, zejména tedy od bytového družstva nebo obce. Takhle to funguje ve všech civilizovaných zemích. Nájemní byty jsou v zemích EU vyhledávány spíše domácnostmi se středními a nižšími příjmy. Z věkového hlediska se jedná spíše o lidi starší nebo naopak velmi mladé, kteří nemohou vzhledem ke svým příjmům vyhovět finančním nárokům vlastnického bydlení. V určitém rozsahu vyhledávají nájemní bydlení i některé domácnosti s velmi vysokými příjmy. Jde zpravidla o lidi, kteří přizpůsobují bydlení své pracovní kariéře nebo se orientují na luxusní byty s komfortními službami. V naší zemi je řada vlastníků bytových domů, kteří jednotlivé byty pronajímají. Nemyslím si, že nájemci těchto bytů uzavřením nájemní smlouvy se dopustili nějaké zvrhlosti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]